Vooropening dertigste Labadoux Festival in Ingelmunster : "Een festival voor fijnproevers"

11/04/18 om 07:20 - Bijgewerkt om 07:19

Dinsdagavond vond de vooropening plaats van het 30ste Labadoux Festival dat op vrijdag 4, zaterdag 5 en zondag 6 mei plaatsgrijpt op het festivalterrein langs de Trakelweg in Ingelmunster. Festivalorganisator Carl Windels stond stil bij juni 1988 toen zijn vader René Windels en Jean-Pierre Deven elkaar toevallig tegen kwamen. Beiden waren gebeten door muziek. Labadoux Cultuurshock zag het levenslicht.

"In die voorbije dertig jaar gebeurde er veel. Iedereen heeft zich met veel zielskracht ervoor ingezet. Jean-Pierre zit niet meer bij de organisatie, maar ook mijn warme papa, dé peetvader van Labadoux, is er niet meer bij. Wat zou hij trots zijn op die 30ste verjaardag. Ik ben zeker dat hij van hierboven meekijkt." Carl bedankte al de vrijwilligers, het bestuur, enz. "Onze grootste uitdaging is wat na de 30ste editie ? Blijven we op de plek waar we nu zitten ? We gaan erover nadenken, maar de gezelligheid van Labadoux blijven we hoog in het vaandel houden."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!