Voormalig ondervoorzitter van Ieperse sportraad Daniël Declercq overleden

© HV
Redactie KW

Daniël Declercq overleed thuis op 86-jarige leeftijd. Hij was al geruime tijd ziek.

Daniël Declercq was een bekende in Ieper, want hij stond op vele fronten klaar om te helpen waar hij kon. Beroepshalve was hij vele jaren actief op het Jeugdstadion en daar werd hij een begrip bij jong en oud, want het was zijn tweede thuis. Maar daarnaast was hij ook 25 jaar lid van het dagelijks bestuur van de sportraad, waarvan een aantal jaar als ondervoorzitter. In 2010 kreeg hij ook de trofee voor Sportverdienste.

Ook op het vlak van de Ieperse Sportanimatie en dan vooral de sportkampen was Daniël niet weg te denken uit de organisatie. Ook de ‘100 kilometer van Ieper’ was hem dierbaar. Hij was 20 jaar lid van de club en hielp bij de op- en afbouw van de tenten. ‘s Morgens voor dag en dauw ging hij naar de bakker en hielp er met het klaarmaken van de lunchpakketten voor de medewerkers en tenslotte ook bij de bediening van de maaltijden in de kazerne en de laatste jaren in de Klepper. Daniël was altijd en overal bereid om te helpen.

Daarnaast was hij ook een fervent fietser en vele jaren was hij voorzitter van de wielerclub De Platte Tube, dat hij kon uitbouwen tot een grote en volwaardige club. Daniël wordt begraven op woensdag 20 december om 10 uur de kerk Onze-Lieve-Vrouw Middelareskerk.

(HV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier