Voor het eerst een indoor Food Festival in Waregem

Gwen Dehaene hoopt op veel bijval voor het eerste Indoor Food Festival in Waregem Expo. © DJW
Redactie KW

Voor het eerst staat in Waregem Expo het Indoor Food Festival op het programma. Het festival combineert genieten en proeven van hapjes met muziek en een groot speeldorp. Twee dagen hebben organisatoren Gwen Dehaene en Tanguy Maes daarvoor vastgelegd: zaterdag 26 en zondag 27 januari, telkens vanaf 11 uur.

Het evenement ligt een beetje in het verlengde van Waregem Culinair, het horeca-gebeuren dat najaar 2018 plaats vond in het hippodroomgebouw.

“Het is wel een ander concept dat wij uitwerken”, meent Gwen Dehaene uit Beveren-Leie. “En de standhouders komen uit heel het land. De helft daarvan uit het Waregemse. Dat is goed voor twintig standhouders, die met hun foodtruck in cirkelvorm staan opgesteld in de expohal. In het midden heb je een grote bar. Daarnaast ook een gin- en cocktailbar. Dit houden wij allemaal centraal. Daardoor zijn er ook geen drankstands, maar wel allerlei soorten en variaties aan food.”

Een indoor festival speelt in op een trend en we voegen daar een dj van Carré aan toe

De organisatie heeft er wel voor gezorgd dat er bijvoorbeeld geen tien frituren staan of teveel hamburgertenten. Van elk type en van elke soort zijn er maximum twee toegelaten. “Het festival brengt catering voor ieders smaakpapillen. Iedereen die komt zal wel zijn favoriete hap aantreffen in de hal”, licht Gwen Dehaene toe. “Maar het mag niet allemaal hetzelfde zijn. Daarom laten we er maximum twee toe van elk type. Er is veel diversiteit: frietjes, snacks, sushi en nog veel meer. Sommige standhouders of foodtrucks komen van ver. Zelfs uit Nederland. En wij kozen er ook voor geen drankstandjes toe te laten. Wie wat wil drinken kan dat aan de centrale bar, midden in de cirkel van de trucks. Wat meteen ook voor nog meer gezelligheid zorgt.”

Wie allemaal food aanbiedt? Eigenlijk een mix van wie graag kookt, eten bereidt en professionele koks. “Dat gaat heel ruim. En kwaliteit staat voorop”, meent Gwen. “En de ambiance natuurlijk. Daarom bouwen wij zowel zaterdag 26 januari vanaf 20 uur een feestje waarvoor wij als gastheer een topdj uit de Carré hebben gevraagd. Die zorgt voor passende muziek en goeie ritmes. Wij denken ook aan de gezinnen met kinderen. Daarom staat er een groot kinderdorp klaar met tal van attracties. Terwijl de papa’s en mama’s rondkuieren langs de foodtrucks, kunnen zij hun kroost daar kwijt. Dit zowel op zaterdag als zondag. Ook van belang is dat de toegang gratis is. Op die manier willen wij een groot publiek bereiken.”

Esplanade

Intussen is duidelijk dat zeker in het Waregemse alles wat met fingerfood en bijhorende trucks of caravans te maken heeft een echt succes is. Naast het eerder al vernoemde Waregem Culinair heb je sinds een paar jaar aan de stadionvijvers ook het Food Truck Festival, dat net voor de grote vakantie plaats vindt en deel uitmaakt van het totaalprogramma Pré Congé, een initiatief van de stad, cultuurcentrum De Schakel en allerlei verenigingen die zorgen voor de jaarlijkse cultuurmarkt op de esplanade. .

“Met dit indoor foodfestival pikken wij in op een trend. Groot voordeel is dat wij dat binnen kunnen organiseren, met voldoende ruimte die veel mogelijkheden biedt.” (DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier