Vondel in Meulebeke wordt weer het mekka van de metalmuziek

De organisatoren van 'Heavens Door Revial' met v.l.n.r. Carlos Delaere (Larry), Bart Verhaeghe, Koen Dejaegher en Geert Samyn. © Foto Luc
Redactie KW

Op zaterdag 27 oktober wordt het oc Vondel omgetoverd tot het mekka van de metalmusic, want ‘Heavens Door Revival’ beleeft er straks de achtste editie. Verantwoordelijken zijn Carlos Delaere, Koen Dejaegher, Bart Verhaeghe en Geert Samyn, de vormgevers zeg maar.

Acht jaar geleden sloot Carlos Delaere, ‘Larry’ voor de vrienden, de deuren van zijn cultcafé Heavens Door in de Oostrozebekestraat. Meteen kwam er een eind aan the place to be voor liefhebbers van metalmuziek in de Berengemeente. Gelukkig stierf Heavens Door geen plotselinge dood, die eindigde in de vergetelheid.

Lost Baron

Elk jaar opnieuw zorgen enkele diehards voor een wederopstanding van de sfeer van weleer. “Drie groepen zullen voor een avondvullend programma zorgen”, aldus Carlos Delaere (Larry). “Om 20 uur bijt Lost Baron de spits af. Een groep, met roots in Koolskamp, die een mix van metal en een hoop stomende rock brengt. Het feit dat ze straks in januari het voorprogramma van Fleddy Melculy verzorgen in de AB in Brussel, is al een garantie van het muzikaal talent.”

Magnetica

“Om 22 uur hebben we dan Magnetica. Deze muzikanten brengen een tribute aan een van de grootste metalbands aller tijden: Metallica. Sinds 2009 banen die lieden zich een weg door België en omstreken en overal oogsten zij een enorm succes, dat onder meer te danken is aan hun krankzinnige drang naar perfectie. Magnetica ademt Metallica.”

Bizkit Park

“De avond wordt afgesloten met Bizkit Park, dat een hulde brengt aan een van de meest illustere subgenres uit de alternatieve muziek, nu-metal (new metal). Bizket Park last de muziek van Linkin Park, Korn, Papa Roach, P.O.D., Disturbed en nog zoveel anderen naadloos aaneen. Eerder dit jaar waren ze met een knallende show te zien op het hardrock- en metalfestival Alcatraz in Kortrijk.”

Achtste ‘Heavens Door Revival’ in oc Vondel, Meulebeke. Deuren openen om 18.30 uur. Tickets kosten vooraf 10 euro, de avond zelf 12 euro. Tickets in De Gilde Meulebeke, De Snooker Meulebeke, De Gouden Leeuw Meulebeke, De Kring Meulebeke, OPCD Ardooie of bij de organisatoren van het evenement.

(LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier