Volksrestaurant in gewezen decoratiewinkel

Het volksrestaurant komt op de site Gheysens. (Foto LOO)
Redactie KW

OCMW Kortrijk plant in de voormalige decoratiewinkel Gheysens in de Doorniksestraat een volksrestaurant.

Het OCMW kocht ook het aanpalende flatgebouw, dat plaats zal maken voor een nieuwbouw. OCMW-voorzitter Philippe De Coene : “Die nieuwbouw zal op architecturaal vlak aansluiten op het bestaande gebouw en laat ruimte voor een binnentuin die gebruikt zal worden door de kinderopvang die ook op de eerste verdieping van de gebouwen zal komen. Op de verschillende verdiepingen komen ook kantoren voor het nog op te richten zorgbedrijf.”

Het volksrestaurant komt op de gelijkvloerse verdieping en krijgt een open keuken waarin workshops en opleidingen zullen worden gegeven. “Iedereen zal terecht kunnen bij het volksrestaurant : mensen die eenzaam zijn en in contact willen komen met anderen, mensen die het niet breed hebben, studenten, enzovoort. Iedereen zal een gepersonaliseerde badge krijgen en zal afhankelijk van zijn situatie een bepaalde prijs betalen.”

De kostprijs wordt op 6,4 miljoen euro geschat : 1 miljoen euro voor de aankoop van de panden, de rest van het bedrag gaat naar de (ver)nieuwbouwwerken. (AXV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier