Volksfeest rond ‘dorp in de kijker’ in Pittem brengt 750 mensen samen

Het plattelandsdorpje Pittem werd onlangs verkozen bij de 'dorp in de kijker'-verkiezing. © Nele
Redactie KW

Zondag vond in Pittem het grote volksfeest plaats naar aanleiding van ‘dorp in de kijker’. Het dorpsgevoel was sterk aanwezig.

Het plattelandsdorpje Pittem werd onlangs verkozen bij de ‘dorp in de kijker’-verkiezing. De Landelijke Gilde was heel trots met deze erkenning en zo kwam het echt volksfeest op gang. Bij de organisatie hoorden 7 verenigingen en op deze manier kon men spreken van een leuke samenwerking. Ze leerden van elkaar en wisselden hun ideëen uit. Hun doel was dan ook om alle dorpsbewoners samen te brengen en feest te vieren. Het programma stak goed in elkaar en voor jong en oud viel er wat te beleven.

Op het feestmenu stond côte à l’os met frietjes. De kinderen konden aanschuiven aan de leuke kinderbar. De studentenfanfare zorgde voor de muzikale sfeer. De kinderen konden zich uitleven in het speeldorp. Iedereen had het naar zijn zin en de 750 aanwezigen waren enthousiast en ook trots op de organisatie. Er was ook een fotowedstrijd en daarbij werd Carlos Laethem de winnaar. Zijn leuke foto stond in het teken van zijn gemeente.

Enkele leden van Kunstkring Ter Cauwe waren ook paraat, want zij hadden een kunstwerk gemaakt dat ze graag schonken aan de gemeente. Het kunstwerk rond ‘dorp in de kijker’ krijgt vanaf nu een vaste plaats in het gemeentehuis.

(NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier