Voettocht van Zwevegemse naar Compostella brengt 14.776 euro op

De check gaat naar twee verenigingen die zich inzetten voor kankerpatiënten. © GV
Redactie KW

Zaterdagavond kon Ruth Vandenborre twee cheques, met in totaal 14.776 euro op, overhandigen aan twee verenigingen die zich inzetten voor kankerpatiënten.

De Zwevegemse Ruth Vandenborre vertrok op 1 mei te voet naar Compostella. Een tocht van 2.550 km waaraan ze zo’n 105 dagen stapte. Hoogtepunt van haar trip werd 10 augustus, wanneer ze op haar 50ste verjaardag in Compostella aankwam. Daarna trok ze nog wat verder naar Finistère, ook wel eens het einde van de wereld genoemd. Zaterdagavond liep het theatercentrum goed vol met mensen die kwamen luisteren naar haar ervaringen. Op een boeiende manier, en gestoffeerd met een mooi powerpoint, vertelde Ruth er over haar pelgrimstocht.

Op het einde van de avond kon ze ook nog een aardige som schenken aan twee goede doelen. Ruth liet zich immers sponsoren op haar tocht. Iedereen kon een etappe of een aantal kilometers ‘kopen’. De opbrengst overtrof te stoutste verwachtingen. Zo kreeg de vzw Dr. Bergen, een vereniging die zich inzet voor kankerpatiënten, een som van 10.000 euro en de palliatieve eenheid ‘Ten Oever’ van AZ Groeninge een bedrag van 4.776 euro. Zij zullen dit bedrag specifiek gebruiken voor de aanleg van een tuintje op hun nieuwe locatie aan de Reepkaai in Kortrijk.

In de marge konden we ook nog vernemen dat de vzw Dr Bergen op 21 en 22 april volgend jaar opnieuw een Sigarun zal organiseren op en om de terreinen van de firma Cortes in Zwevegem-Knokke.

(GV/ foto GV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier