Voetbalkantine Blauwvoet Otegem toch opnieuw gesloten op cyclocross

Vorig jaar won Mathieu Van Der Poel de Betafence Cyclocross in Otegem. © BELGA
Redactie KW

Net als vorig jaar mag de kantine van Blauwvoet Otegem maandag de deuren niet openen op de cyclocross. Men kon niet tot een overeenkomst komen.

Iedereen zal zich nog wel de heisa herinneringen toen vorig jaar de mensen van Blauwvoet Otegem het verbod kregen om hun kantine, langs het parcours van de cross, te openen. Het was al jarenlang de gewoonte dat de kantine open was en daar heel wat supporters tijdens de cross een pintje gingen drinken.

Vorig jaar kreeg men een mondeling akkoord met de cateraar dat de kantine dit jaar wel mocht geopend zijn. “In november namen we contact op met de cateraar en vroegen we naar een stand van zaken. Het probleem werd een beetje op de lange baan geschoven en plots hoorden we dat nog geen 10 procent van de winst voor ons zou zijn”, vertelt Mathieu Salembier, voorzitter van Blauwvoet Otegem. “Wij deden een tegenvoorstel, maar dit werd weggelachen. De kantine blijft dus dicht.”

De voorzitter nam contact op met de burgemeester en de huidige sportschepen Raf Deprez met de vraag of zij konden bemiddelen. Daar dit een zaak is tussen de organisator, de cateraar en Blauwvoet Otegem kunnen zij niet veel doen. Raf Deprez betreurt wel de gang van zaken. “Het is spijtig dat twee grote sportverenigingen niet kunnen samenwerken. De kantine was altijd open op de cross, door de komst van een cateraar kan dit blijkbaar niet meer.”

Volgens Mathieu Salembier zal het sluiten van de kantine gevolgen hebben voor de werking van Blauwvoet Otegem. (GJZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier