Voetbalgekte barst ook los in deRed Devils Arena op de parking van ZK Dentergem

Bernd Backelandt met zijn vrouw Ellen Amelinck en hun dochtertje Nena op de parking van ZK Dentergem, die omgebouwd wordt tot een heus fandorp. © Foto vadu
Redactie KW

Ook in Dentergem is de WK-gekte in alle hevigheid losgebarsten. Wie de matchen van de Rode Duivels in Rusland gratis op groot scherm wil zien, kan er terecht in de Red Devils Arena. Café Bizarre poot dit gezellige fandorp neer op de parking van ZK Dentergem langs de Meulebekesteenweg.

Het is al de derde keer dat de Red Devils Arena in Dentergem neerstrijkt. Zowel met het WK in Brazilië in 2014 als het EK in Frankrijk in 2016 sloegen fanclub Red Devils United en cafés De Kortekeer en Bizarre de handen in elkaar voor een voetbalfeest op eigen bodem. Toen nog aan de achterkant van het JOC, dit keer verhuist het hele fandorp naar de parking van ZK Dentergem langs de Meulebekesteenweg.

“Die locatie vond ik geschikter en ook de gemeente was er omwille van de strenger wordende veiligheidsvereisten wel voor gewonnen”, vertelt Bernd Backelandt van café Bizarre. “Dit keer sta ik samen met mijn vrouw Ellen Amelinck en een groep enthousiaste vrijwilligers in voor de organisatie van de Red Devils Arena. Net zoals de vorige keren zenden we ook nu alle groepsmatchen van de Rode Duivels gratis uit. Als ze doorstoten naar de volgende fases blijven we die matchen natuurlijk ook uitzenden. We hebben daarvoor een groot scherm van 15 vierkante meter ter beschikking.”

Grote fietsparking

Op maandag 17 juni is er om 17 uur de match tegen Panama, op zaterdag 23 juni om 14 uur de match tegen Engeland en op donderdag 28 juni om 20 uur de match tegen Tunesië. “Bij de eerste match gaan de deuren een uur op voorhand al open en we zorgen voor een leuk welkomstgeschenk”, vertelt Bernd. “We willen de mensen aanmoedigen om zoveel mogelijk met de fiets te komen en voorzien daarom ook een grote fietsparking. De eerste 300 fietsers die hier arriveren krijgen gratis een voetbalshirt in de Belgische driekleur. Op zaterdag openen we al om 11 uur en is er een eetformule. Wie tussen 11 en 13 uur komt eten, krijgt een pizza voor 5 euro. Die dag zullen er ook springkastelen staan, zodat de jeugd uit de bol kan gaan. Ook op donderdag zijn we al drie uur voor de match open, dus vanaf 17 uur. Er is bij elke match een afterparty met dj’s zoals Shake’n Bake en Jo Van Langeveld voorzien.”

Plastic bekers

Café Bizarre voorziet een ruime dranktoog in een overdekte tent en verspreid over het plein zullen er eetbanken staan. “Er komt ook een hamburgerkraam, voor frieten verwijzen we naar ‘t Friet-uurtje dat hier om de hoek gelegen is”, aldus Bernd. “Drank voorzien we omwille van de veiligheid in plastic bekers. Dankzij de voetbalclub mogen we ook van de toiletten in het gebouw gebruikmaken. We hopen uiteraard dat onze Rode Duivels zo ver mogelijk doorstoten, zodat het feestje in de Red Devils Arena kan blijven duren. De capaciteit bedraagt 1.000 bezoekers, dus er is plaats voor veel feestvierders.”

(vadu)