Vliegend tapijt tijdens de Paardenmarkt in Torhout

Paardenmarkt: vliegend tapijt. © Foto JS
Johan Sabbe

Op zaterdag 30 juni focust de 41ste Paardenmarkt op het Belgische trekpaard. Er is naast de handel in paarden heel wat randanimatie voorzien.

In de piste achter het oud-stadhuis kunnen alle jongens en meisjes om 13.45 uur met het Belgische trekpaard kennismaken. Ze mogen op het zogenoemde vliegende tapijt zitten (foto) of op het paard zelf. Het is de bedoeling dat de bezoekers van de Paardenmarkt de unieke rol van dat paardenras in de landbouw leren kennen tijdens de doortocht van een lange colonne trekpaarden met historische landbouwwerktuigen. De stoet doet omstreeks 17 uur de Markt aan en omstreeks 18 uur de piste achter het stadhuis.

Tijdens de Paardenmarkt hebben er traditioneel heel wat prijskampen voor de meest uiteenlopende paardenrassen plaats, net als voor ezels, schapen en geiten. Dit keer kan via sms de mooiste prijskamp verkozen worden. Vertrouwde activiteiten zijn de verkiezing van de Peerdenkoningin en de koetsenparade door de Belgian Driving Association, respectievelijk om 15.30 uur en om 16.30 uur in de piste. Nog in die piste: om 15.15 uur show met een Belgisch trekpaard, om 16 uur voltigedemonstratie, om 17.15 uur voorstelling van de paardenrassen en om 18.30 uur spektakel met Vlaamse paarden, dans en vuur.

(JS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier