Vleteren: "De Chiro is één grote vriendengroep"

26/01/18 om 04:54 - Bijgewerkt op 27/01/18 om 11:29

Amper 20 en al verkozen worden tot Krak van Vleteren, het is voor weinigen weggelegd. Toch lijkt het alsof het in de sterren geschreven stond voor Sayanah Staelens. De hoofdleidster van Chiro Pimpernel is al heel haar jonge leven haantje de voorste.

Sayanah zit momenteel volop in de examens. Ze studeert rechten in Leuven en neemt haar studies heel serieus, maar voor de Chiro maakt ze met plezier tijd vrij. "Ik zit al van mijn derde leerjaar in de Chiro en ben ondertussen vier jaar leidster en twee jaar hoofdleidster", vertelt Sayanah. "Ik heb er nooit over getwijfeld om leidster te worden." Voor een klein dorp als Westvleteren is Chiro Pimpernel een grote afdeling. "Nu hebben we 220 leden, 22 leiders en vijf volwassen begeleiders. Als hoofdleidster doe ik de algemene coördinatie, zorg ik dat iedereen alles op tijd doet, de inschrijving van de leden, de algemene organisatie van het kamp, aanvragen voor van alles en nog wat, contact onderhouden met de gemeente en met de ouders... Mijn taken zijn heel gevarieerd."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!