Vlas-afdelingen van Koksijde en Leffinge winnen de eerste regioquiz van 2019

21/01/19 om 11:02 - Bijgewerkt om 11:01

Onder de regioafdelingen van Vl@s wordt jaarlijks een reeks quizzen gehouden. Dat zijn de afdelingen Oostende, Koekelare, Gistel, Leffinge, Oostduinkerke, Nieuwpoort, Koksijde, Middelkerke en Veurne.

Vlas-afdelingen van Koksijde en Leffinge winnen de eerste regioquiz van 2019

© JT

De quiz wordt elke maand in een andere locatie ingericht door een andere afdeling. Dinsdag 15 januari was het de beurt aan VL@sVeurne om de quiznamiddag in te richten. Elke afdeling wordt vertegenwoordigd door een ploeg van vier: 'de officielen'. Andere leden doen mee in een groep: 'de officieuzen' en hun aantal is wisselend.

Totaal zijn er bij elke quiz gemiddeld 150 quizzers. De ploeg van Veurne telde een 20-tal deelnemers. De Veurnse quizzers konden in de thuisquiz niet de winnaar zijn omdat de thuisploeg altijd het gemiddelde van het aantal punten krijgt. De thuisploeg levert ook de opstellers van de vragen van de quiz. Momenteel staat de Veurnse Vla@s-ploeg met de 'officiëlen' wel aan de leiding, de 'officieuze' Veurnse quizzers staan 2e, telkens op 9 afdelingen dus.

Wilfried Arnoys, Frans Calcoen, Willy Vandenbohede en Rosa Degrauwe vertegenwoordigden de Veurnse afdeling. Het quizjaar start in september en eindigt in mei. De winnende ploegen van de eerste regioquiz van 2019 kwamen uit de afdelingen van Koksijde en Leffinge.

(JT)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!