Vlaamse Margo en Nederlander Erik zijn getrouwd dankzij de Izegemse kroegentocht

15/04/18 om 08:25 - Bijgewerkt op 13/04/18 om 15:27

Traditiegetrouw trekken de Izegemnaars de tweede vrijdag van mei op kroegentocht en dat is ook dit jaar niet anders. De tocht in 2004 werd voor Margo Bekaert en Erik van Leeuwen het begin van iets heel moois. Ruim 13 jaar later zijn de West-Vlaamse en de Nederlander gelukkig getrouwd. Of ze dit jaar terug naar Izegem afzakken voor de kroegentocht op 11 mei is nog niet zeker.

14 mei 2004 is een datum die bij Margo Bekaert en Erik van Leeuwen in het geheugen gegrift staat. De twee leerden elkaar op die dag kennen en sindsdien kunnen ze niet meer zonder elkaar. "Ik ben een Nederlander in hart en nieren, maar ik zak al graag eens af naar de Vlaanders." begint Erik zijn opmerkelijke verhaal. "Voor mijn job had ik jaren geleden regelmatig contact met Lendeledenaar Frank Bruyneel en we werden bevriend. Frank nodigde mij uit naar de Izegemse kroegentocht omdat hij in het bestuur zetelt en ik ging maar wat graag in op zijn uitnodiging."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!