Vlaamse kermis op Sint-Jozefsparochie in Tielt biedt voor elk wat wils

Bestuursleden Dave Buyck (voorzitter), Claudine Wittevrongel, Chantal Schotsmans, Hilde Debrouwere, Dirk Van Buren, Lily Lassuy, Agnes Verbeke, Charlotte Vercouillie, Myriam Verbeke en vrijwilliger Gillis Claus kijken uit naar hun Vlaamse kermis. Kris Borms kon er niet bij zijn. © Foto LDW
Redactie KW

Op de Sint-Jozefsparochie in Tielt staat eind juni een nieuwe editie van de Vlaamse kermis op het programma. Onder de noemer ‘Sint-Jozef bruist met pit’ kan je een weekend lang deelnemen aan heel wat verschillende activiteiten. Van vinkenzetting tot koffiekaarting, van een quiz tot een ontbijt.

De Vlaamse kermis gaat van start op vrijdag 29 juni met om 9 uur een vinkenzetting. “Tot vorig jaar organiseerden we dat op zaterdagmorgen, maar de opkomst was eerder gering omdat er op zaterdag op heel veel plaatsen vinkenzettingen zijn”, vertelt Lily Lassuy. “Wij werken voor deze activiteit samen met de Koninklijke Maatschappij De Snelle Schuifelaars en zij stelden zelf voor om de vinkenzetting op vrijdag te houden, zodat die meer deelnemers kon aantrekken.” Vanaf 11 uur is er dan de prijsuitreiking in De Link.

Koffiekaarting en quiz

In de namiddag staan de senioren centraal. Vanaf 14 uur kunnen zij die vrijdag naar de seniorennamiddag, met lekkere pannenkoeken en een optreden van Frank Valentino. “We zijn blij dat we die artiest konden strikken”, gaat Hilde Debrouwere verder. “Hij woonde immers een tijdje in Tenerife, maar is nu weer in Vlaanderen.” Senioren betalen 5 euro voor de fijne namiddag.

Om 18 uur duurt de Vlaamse kermis voort met een koffiekaarting. “We starten daarmee wat vroeger dan in het verleden”, licht Agnes Verbeke toe. “Je kaart voor koffie, de verliezer krijgt een troostgebakje. Inleg is 1,50 euro. Voor het eerst in lange tijd krijgt de koffiekaarting een vervolg op zaterdag vanaf 16 uur. Kaarten kan in De Link.”

‘s Avonds kunnen de quizzers hun hart ophalen. “Voor de zevende keer organiseren we Kwistet“, legt voorzitter Dave Buyck uit. “Onze quiz is altijd een succes. Ploegen van vier betalen 10 euro en krijgen daarvoor een drankbon. Er zijn geldprijzen te winnen.”

Ontbijtbuffet

Op zaterdag 30 juni volgt ‘s morgens een ontbijtbuffet. “Ons ontbijt is intussen een klassieker én een publiekstrekker geworden”, licht Claudine Wittevrongel toe. “We mikken in de eerste plaats op de jongere gezinnen die zo hun weekend gezellig kunnen inzetten. Voor de kinderen is er een springkasteel en een visput.” Aansluitend volgt dan de ruilbeurs van champagnecapsules. “Voor de achtste keer brengen we onze eigen champagnecapsule uit, met dit jaar een nieuw ontwerp. De ruilbeurs is er van 11 tot 17 uur.”

Op zaterdagavond staat ook de traditionele kaas- en wijnavond op het programma. “Voor zij die geen kaas lusten, kan een charcuterieschotel voorzien worden”, licht Chantal Schotsmans toe. “Er zijn ook aangepaste wijnen verkrijgbaar.”

Aperitief en ruilbeurs

De kermis loopt op zondag 1 juli nog door, met ‘s morgens een eucharistieviering opgeluisterd door koor Amuzang. Aansluitend is er bromfietsen-, auto- en fietsenwijding. “Daarna is iedereen welkom voor het aperitief. Zo willen we ook onze sponsors nog eens extra bedanken”, aldus Dave. “Daarna volgt ons zomers eetfestijn met barbecue.”

Op zondag is er ook een ruilbeurs voor voetbalstickers voorzien. “Tussen 14 en 16 uur blijven we zo nog wat extra in de WK-sfeer hangen. Daar komt zeker veel volk naartoe.” Het hele weekend lang kunnen geïnteresseerden ook terecht in de Sint-Jozefswinkel, waar een tombola loopt. “Er zijn heel wat mooie prijzen te winnen én het is altijd prijs”, sluit Dave af.

(LDW)

Info: www.facebook.com/vzwzorgendvoor

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier