VL@sverenigingen regio Oostende-Koekelare-Veurne sluiten quizseizoen af

De afvaardiging van de Veurnse quizzers (officiëlen en officieuzen) op de prijsuitdeling met feestmaal in de Salons van de Lelie.V.L.N.R. Chris Kemp, Lieve Paesschesoone, Bea Claus, Remi Decock, Nicole Florizoone, Etienne Dejaegher, Erna Duflou, Gilbert Moerman, Roger Devreeker en Christiane Vannoote. Zittend: Marleen Sys, Gaby Debackere, Frans Calcoen, Roza Degraeuwe en Michel Deschryver. © JT
Redactie KW

Op 27 mei volgde in De Lelie in Beauvoorde de traditionele afsluiter van het quizseizoen 2018-2019 voor de 9 deelnemende Vl@sverenigingen van de regio Oostende-KoekelareVeurne.

Het seizoen bestaat uit negen maandelijkse afleveringen van de Noordzeequiz. Elke quiznamiddag wordt op een andere locatie gehouden en heeft gemiddeld 140 tot 150 deelnemers. De deelnemende afdelingen worden in 2 categorieën ingedeeld: de officiële ploegen die voor elke afdeling uit 4 deelnemers bestaan en de officieuze ploegen waar geen beperking van deelnemers is. Elke categorie beantwoordt dezelfde vragen en van elke categorie wordt een apart klassement opgemaakt. Het seizoen ’18 -’19 eindigde zoals vorig jaar op een dubbele overwinning van de afdeling Veurne.

De officiëlen haalden het met 4 punten voorsprong op Oostende en Koksijde, dan volgden achtereenvolgens Gistel, Oostduinkerke, Nieuwpoort, Middelkerke-Westende-Lombardsijde, Leffinge en Koekelare. Bij de officieuzen won Veurne met een bonus van 2 punten op Koekelare, gevolgd door Oostende, Middelkerke-Westende Lombardsijde, Leffinge, Koksijde, Gistel, Oostduinkerke en Nieuwpoort. Deze quiz was dit seizoen aan zijn 29e (!) uitgave toe. Sinds 2001 won Veurne 14 maal bij de officiëlen en 7 maal bij de officieuzen.

(JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier