Vl@s Veurne organiseert regioquiz en stelt jaarprogramma voor

© JT
Redactie KW

Onder de regioafdelingen van Vl@s wordt jaarlijks een reeks quizzen gehouden. Dat zijn de afdelingen Oostende, Koekelare, Gistel, Leffinge, Oostduinkerke, Nieuwpoort, Koksijde, Middelkerke en Veurne. De quiz wordt elke maand in een andere locatie ingericht door een andere afdeling. Dinsdag 15 januari was het de beurt aan VL@s Veurne om de quiznamiddag in te richten.

Elke afdeling wordt vertegenwoordigd door een ploeg van vier: ‘de officielen’. Andere leden doen mee in een groep: ‘de officieuzen’ en hun aantal is wisselend. In totaal zijn er bij elke quiz gemiddeld 150 quizzers. De ploeg van Veurne telde een 20-tal deelnemers. De Veurnse quizzers konden in de thuisquiz niet de winnaar zijn omdat de thuisploeg altijd het gemiddelde van het aantal punten krijgt. De thuisploeg levert ook de opstellers van de vragen van de quiz. Momenteel staat de Veurnse Vl@s-ploeg met de ‘officiëlen’ wel aan de leiding, de ‘officieuze’ Veurnse quizzers staan 2e, telkens op 9 afdelingen dus. Wilfried Arnoys, Frans Calcoen, Willy Vandenbohede en Rosa Degrauwe vertegenwoordigden de Veurnse afdeling. Het quizjaar start in september en eindigt in mei.

Een jaarprogramma vol afwisseling

Tevens kregen de deelnemers ook het jaarprogramma 2019 voorgesteld. Er is opnieuw voor elk wat wils. De traditionele nieuwjaarsreceptie die doorging op 8 januari werd opgesmukt met een volkse monoloog van een vissersvrouw door Isabelle Vandemaele. Na de Noordzeequiz die op dinsdagnamiddag 15 januari doorging, volgt op maandag 18 februari een voordracht over reuma en artrose door Dr. Paul Jansseune.

Op maandag 18 maart brengt Mireille Vaesen een bloemlezing van Nederlandse kleinkunst en Franse chansons. VRT-journalist Dirk Tieleman geeft op maandag 29 april een voordracht over de gewijzigde situatie in de wereld sedert de komst van het islamfundamentalisme. Op maandag 20 mei kan er ‘smakelijk gelachen’ worden met Ilse Landuyt. Op maandag 21 oktober leert Prof. A. Teirlinck de aanwezigen alles over biologische voeding. En om het werkjaar af te sluiten komt Prof. Sintubin alles vertellen over de werking van ‘Planeet Aarde’.

(JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier