Vives-studenten plannen activiteit voor het hele gezin in Torhout: de Obstarun

In De Warande v.l.n.r. Lynn Ghyoot (Torhout), Lindsay Verplancke (Torhout,) Melissa Parmentier (Waregem) en Lenka Verhaeghe (Torhout). © Foto JS
Johan Sabbe

Vier tweedejaarsstudenten lichamelijke opvoeding en bewegingsrecreatie van de Torhoutse lerarenopleiding Vives organiseren op zondag 22 april in het avontuurlijke domein De Warande de eerste editie van de Family Obstarun, een hindernissenloop voor het hele gezin. Deelnemen is goedkoop en het belooft een boeiende sportactiviteit te worden.

De vier jonge organisatoren zijn Lynn Ghyoot, Lenka Verhaeghe en Lindsay Verplancke uit Torhout en hun klasgenote Melissa Parmentier uit Waregem. Ze zijn met z’n allen sinds weken druk in de weer om de Family Obstarun tot in de puntjes voor te bereiden.

Zes ‘waves’ voorzien

De Warande, gelegen langs de Aartrijkestraat, is de ideale locatie om de Obstarun te organiseren. Sowieso bevinden er zich diverse natuurlijke hindernissen op het avontuurlijke speeldomein.

“Onze Obstarun is een hindernissenloop die de kinderen de kans biedt om met hun ouders, familieleden en vrienden een gevarieerd parcours af te leggen”, aldus Lynn Ghyoot. “Het is weliswaar belangrijk om vooraf de spieren wat op te warmen. We vragen maar 5 euro per persoon, dus daarvoor hoeft niemand het te laten. Ook gezinnen met kinderen met een beperking kunnen deelnemen en dit voor 3 euro per persoon.”

Om de organisatie in goede banen te leiden, voorzien de organisatoren zes verschillende waves. Er kan dus niet zomaar op een bepaald moment gestart worden. De waves – telkens van in totaal 45 minuten – zijn voorzien om 10.30 uur, om 11 uur, om 13 uur, om 13.30 uur en om 14.30 uur. De wave voor de G-sportertjes sluit de namiddag om 15.15 uur af. Elke wave bestaat uit een kwartier opwarming en een halfuur op het parcours. Tussen 11.45 en 12.45 uur mag iedereen vrij en ongestoord het traject verkennen.

“We plannen los van de eigenlijke hindernissenloop heel wat randanimatie”, vervolgt Lynn. “Zo kan iedereen genieten van volksspelen, een springkasteel, grime, ravotten op het speelplein, een hapje en een drankje. We zorgen bovendien voor enkele verrassingen. De ideale leeftijd van de deelnemende kinderen is tussen de 6 en de 14 jaar. Leden van de Gezinsbond krijgen op vertoon van hun lidkaart per deelnemend kind een gratis consumptiebon.”

Vooraf inschrijven

Vooraf inschrijven, is noodzakelijk. Dat kan via de website van het evenement: www.familyobstarun.be. De eerste vijftig ingeschrevenen krijgen een gratis lotje voor de tombola die tijdens de Obstarun georganiseerd wordt. Uiteraard hopen de vier studenten op droog weer, al kan een spatje modder al bij al geen kwaad. (JS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier