Villa Gratia Quies in de Rogierlaan in Oostende staat te verkommeren

05/01/18 om 06:00 - Bijgewerkt op 04/01/18 om 16:31

Voor de Villa Gratia Quies op de hoek van de Euphrosina Beernaertstraat en de Rogierlaan leverde het stadsbestuur in 2015 een sloopvergunning af. "Onbegrijpelijk", volgens Groen-gemeenteraadslid Natacha Waldmann. De sloopvergunning voor het bekende gebouw verliep in oktober. "Volgens ons gebeurt de verloedering van de vele leegstaande gebouwen in Oostende met opzet", klinkt het.

"Dat zo'n gebouw in onze stad gesloopt mag worden toont aan dat het erfgoedbeleid van deze coalitie faalt", vertelt Natacha Waldmann. "Wij willen een duidelijke stellingname van het stadsbestuur. Wil men het karakter van de stad behouden of wil men onze geschiedenis uitwissen? Dit gebouw is voor ons een symbooldossier. Op 29 oktober 2017 verliep de sloopvergunning. Dat betekent dat de eigenaar in alle geval een nieuwe stedenbouwkundige vergunning moet aanvragen en dat dit pand in principe nog kan worden gered. Daarvoor moet het stadsbestuur nu actie ondernemen en een duidelijk signaal geven aan de eigenaar en aan de Oostendenaar."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!