Vijfse Vrije Basisschool Duizendpluspoot voert musical op

De leerlingen van het vijfde leerjaar kropen samen met directrice An Van Neste in de huid van de Benidorm Bastards en ze brengen een heel speciaal dansnummer. © IVD
Redactie KW

Het personeel en de leerlingen van de vrije basisschool Duizendpluspoot hebben drukke maanden achter de rug. Momenteel leggen ze de laatste hand aan de voorbereiding van hun musical “De Reisgenoot”.

“Met de opvoering van een musical zijn wij niet aan ons proefstuk toe. Er waren in het verleden al verschillende voorstellingen en vijf jaar geleden voerden wij ‘Suikerbuik’ op. Dit keer kozen wij voor ‘De Reisgenoot’, een bestaand verhaal dat wij helemaal aangepast hebben met eigen teksten, muziek en dansjes”, vertelt directrice An Van Neste. “Daar kruipt natuurlijk heel wat voorbereiding in en onze leerkrachten zijn daar in feite al ruim een jaar mee bezig.”

“Centrale figuur in het verhaal is een bange Johannes, die na de dood van zijn papa op zoek gaat naar avontuur. Samen met een reisgenoot, die hij toevallig tegen het lijf loopt, gaat hij op zoek naar de beeldschone, maar wrede prinses Sophia. Antwoordt hij juist op haar drie vragen, dan mag hij met haar trouwen. De vloek van de trollenkoning zorgt echter voor opschudding. En wie is die mysterieuze reisgenoot eigenlijk?”

“De sterren van de musical zijn zonder meer de kinderen van de school, die verkleed als prinsessen, lakeien, boeven en dansers als volleerde acteurs op de planken zullen staan. Het verhaal wordt gedragen door de leerkrachten, maar alle klassen komen op het podium met diverse dansjes waarmee ze het verhaal illustreren. Zo passeren ondermeer een wals, een boerendans, Riverdance, de Benidorm Bastards, Fly me to the moon, de dansbattle Trouw met mij en andere dans Diamonds de revue. Er zijn vier voorstellingen in OC Leieland in Ooigem. Donderdag 24 mei om 14 uur reserveren wij enigszins voor de grootouders, met na de voorstelling koffie en taart. Er is ook een namiddagvoorstelling op 25 mei en op zaterdag 26 mei zelfs twee voorstellingen, namelijk om 13.30 en 17.30 uur.” (IVD)

Tickets in de vrije basisschool Duizenpluspoot op 056 60 57 62.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier