Vijfse Damesclub Femma blijft groeien en scoren met verschillende activiteiten zoals creataria

Maria Lambert, Greet Duyck en Cathérine Vermeulen maken de bestuursploeg van Femma uit. Het nieuwe jaar zetten ze in met een rijkelijk taartenbuffet. © IVD
Redactie KW

Femma stelde op een nieuwjaarsreceptie haar jaarprogramma voor. Dit werd gevolgd door een koffietafel met een groot aanbod aan taarten.

“Vorig jaar kozen wij voor een etentje en dit keer voor een rijkgevulde koffietafel”, verklaart Maria Lambert, die samen met Greet Duyck en Cathérine Vermeulen de bestuursploeg vormt. “Wij hadden een groot aanbod aan taarten dankzij de leden die de handen uit de mouwen gestoken hadden. Als je van diverse kanten gesteund wordt, is dat toch een duidelijk bewijs van de familiale sfeer bij Femma. Onze groep, die ruim dertig leden telt, mocht dit jaar enkele nieuwkomers begroeten en de groep zien aangroeien is toch wel een hart onder de riem. Uiteraard hopen wij dat wij met onze startavond de toon voor een goed werkjaar gezet hebben. Vorig jaar waren onze toppers de maandelijkse creataria en de gezinsfietstocht, die wij samen met Femma Folies organiseerden. Wij fietsten voor het eerst op zondag en het werd een meevaller, ook al omdat er een stuk minder verkeer was dan op zaterdag.”

creataria en wandelen

“Bij onze volgende activiteit gaan wij meteen de creatieve toer op met op 12 en 26 februari twee sessies weefhaken. Dat is een vrij gemakkelijke techniek waarbij wij vertrekken van een dikke wollen draad die al hakend met fijnere katoendraad omwikkeld wordt. Wij zullen deze techniek toepassen op een eenvoudige handtas. In maart proberen wij iedereen die minder goed slaapt enkele passende tips te geven. Uiteraard ontbreek ook de typische kookles niet en wij kozen voor ‘koken op drukke werkdagen’.”

“De fietstocht met Femma Folies en een uitstap staan verder op ons programma. Wij maken in het najaar juweeltjes en klein deco in koud porselein en doen aan interieurstyling. Na het succes van vorig jaar doen we opnieuw een ‘Ladies at the movies’, maken wij met het eindejaar in zicht aperohapjes en het kerstfeest rondt het jaar af. Los van het jaarprogramma gaan wij verder met de maandelijkse creataria onder leiding van Evelien Deleersnyder en Sylvie Vanwalleghem. Er is natuurlijk ook de wekelijkse wandeling op dinsdagavond met vertrek op het kerkplein. In de winterperiode vertrekken wij om 19.30 uur en in de zomer om 20 uur. Wij presenteren een ruim aanbod met voor elk wat wils.” (IVD)

Info en contact: Maria Lambert, 056 61 18 16.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier