Vijfde editie Summer@Lauwe in blakende zon

Lauwe Summer Lauwe lokt weer veel volk. Ter hoogte van het oud gemeentehuis werd het publiek uitgenodigd om een Pizza te eten bij Pizza Mama Marina.Een echtpaar uit Be veren-Leie ging samen met hun kinderen op het aanbod in. Dolle pret werd het voor jong en oud. (Foto WO)
Redactie KW

Ook voor de vijfde editie van Summer@Lauwe mocht de organisatie de weergoden bedanken voor het opnieuw stralende weer. De zon zorgde ervoor dat de terrasjes op Lauwe Plaats al om 17.30 afgeladen vol zaten en het gans de avond speuren was naar een leeg tafeltje. Door de warmte liet de grote massa wel even op zich wachten. Maar dat lieten de acts niet aan hun hart komen.

Vlak voor het gemeentehuis rees een pizzeria uit de grond met drie wat getikte uitbaters die pizza’s met klinkende namen als “Piccolo”, “Mortale” en “Mafiossi” serveerden. Aan het tafeltje genieten papa Rik, dochter Marie, zoon Mauritz Derammelaere en mama Veerle van een aperitief, “Wij komen uit Beveren-Leie en zakken elk jaar af naar Lauwe. Het is een gezellig feest met heel wat toffe acts. We kijken ook zeker uit naar het vuurwerk.”

In de Hospitaalstraat weerklinkt het gekletter van drums. Niemke en Jenne Vandewiele zijn samen met Lucas, Wout en Xiebe Messiaen uit Wielsbeke het beste van zichzelf aan het geven. “Onze opa Manuel Dewitte en oma Nicole Bruwez wonen in Lauwe. Zo komen we naar hier. Het is leuk en er valt heel wat te beleven voor jong en oud”, klinkt het.

In de straten lopen heel wat nationale en international acts. Maar ook eigen talent is aan het werk. Voor de sporthal geven de atleten van Vaste Vuist Lauwe het beste van zichzelf terwijl het publiek massaal toekijkt.

(TGM/FotoWO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier