Vierde rondrit met de Vespa van vespaclub uit Beveren-Leie

Jean-Pierre Deroose, Ann Lambrecht, Johan Colpaert, Guillaume Deroose, Sarah-Leigh Ottevaere en Sofie Debakker nodigen uit voor het Vespa Treffen van zondag 27 mei. © DJW
Redactie KW

Op zondag 27 mei heeft ‘Vespa@Flanders‘ plaats met start op de parking van winkelcentrum Viva aan de Carrefour in Sint-Eloois-Vijve. Guillaume Deroose en zijn collega’s van de vespaclub uit Beveren-Leie organiseren die namiddag een groepsrit naar de duiktank op de site van Transfo.

De organisatoren willen het event, dat aan zijn vierde uitgave toe is, nu al aankondigen omdat ze het aantal inschrijvingen bewust beperkt willen houden op 75 deelnemers. “Wie eerst komt, eerst maalt, dus”, aldus Guillaume Deroose. “Dat is ook nodig om het overzicht te kunnen houden op de groep. Het eerste deel van de trip gaat richting Zwevegem waar wij een bezoekje brengen aan de Transfo-site langs het kanaal Bossuit-Kortrijk in Zwevegem.”

“Vanop die locatie gaat het vervolgens naar de Vlaamse Ardennen voor een tochtje langs landelijke wegen. In totaal is dit Vespatreffen goed voor een rit van tientallen kilometers aan een rustig tempo. Wie zich daarvoor wil inschrijven, moet dit online doen. Deelnameprijs bedraagt 15 euro. Daarvoor krijg je twee drankjes, een magneet plus een sticker van het evenement. Er is ook een pechservice voorzien. Iedereen krijgt als extraatje een ticket voor deelname aan onze tombola.”

Passie

De Vespa Club van Guillaume Deroose en zijn collega’s Sarah-Leigh Ottevaere, Jean-Pierre Deroose en Ann Lambrecht is eigenlijk een groep vrienden die een passie heeft voor de Vespa. “Wij trekken er samen heel regelmatig op uit in de weekends, soms ook op woensdagavond”, zegt Guillaume. “Onze uitvalsbasis is motorenhandel Vromoto aan de Gentsesteenweg. Dat is onze hoofdsponsor. En het is een interessante, vlot bereikbare plek voor iedereen van onze club.” (DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier