Vier nieuwe 'ridders' in Orde van de Confrérie du Rat Mort in Oostende

18/11/17 om 23:44 - Bijgewerkt op 19/11/17 om 11:52

In de Alice Freyzaal van het Oostendse stadhuis werd op zaterdagavond de 63ste kapittelzitting van de Confrérie du Rat Mort georganiseerd. Hoogtepunt van de zitting was de plechtige intronisatie, met trom en trompetgeschal, van vier nieuwe 'ridders'.

Vier nieuwe 'ridders' in Orde van de Confrérie du Rat Mort in Oostende

De vier nieuwe ridders en het bestuur van de Confrérie du Rat Mort op de trappen van het stadhuis. © foto FRO

Deze eer viel te beurt aan André Henkes (advocaat-generaal in het Hof van Cassatie), Hannelore Hochepied (Hoofdcommissaris bij de Oostendse politie), Nic Van Der Marliere (Belgisch Ambassadeur in het Verenigd Koninkrijk) en Filip Verhelst (Bestuurder van NV Banverco Oostende).

Politiehoofdcommissaris Hannelore Hochepied (42), afkomstig uit Izegem, sinds vier jaar actief bij de Oostendse politie, vindt het een grote eer om, als ridder, te mogen toetreden tot de Confrérie du Rat Mort. Ze kent het Oostendse carnaval niet en was nog nooit aanwezig op het mondaine Bal Rat Mort. Ze wil dat wereldvermaarde Oostendse feestgebeuren wel leren kennen.

De vier nieuwe ridders legden hun belofte van trouw af, slurpten een oester en heften het glas (wijn), samen met Maurice Quaghebeur, voorzitter van de Confrérie du Rat Mort, medeorganisator in maart 2018 van het 120ste Bal Rat Mort in het Kursaal van Oostende.

(FRO - foto FRO)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!