Vier kandidaten voor verkiezing ultieme Baron van Krottegem

Van links naar rechts de vier kandidaten: Joselito Gheerardijn, Jackie Vandermeersch, Dominique Vandepoele en Jackie Vandermeersch samen met gewezen baron Pierre Vandenberghe en voorzitter Frank Wauters. © (Foto JCR)
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Vier kandidaten strijden op zondag 15 april om de titel Koning of Koningin van Krottegem. Daarbij stelden vier van de negen afgelopen winnaars zich kandidaat. De bewoners van de wijk kunnen tijdens de Krottegemse Rommelmarkt stemmen.

Op zondag 15 april is er de 26ste editie van de Krottegemse Rommelmarkt, waarbij je opnieuw honderden standhouders met de meest uiteenlopende spulletjes in en rond de Onze-Lieve-Vrouwemarkt vindt. Traditioneel is er tijdens de lente-editie ook de verkiezing van de Baron of Barones van Krottegem, een inwoner die een jaar lang de bolhoed mag dragen. “Dit jaar zijn we aan de tiende editie toe”, vertelt Frank Wauters, voorzitter van de Krottegemse Ransels. “Dus leek het ons een leuk idee om naar aanleiding van deze jubileumeditie een verkiezing van Koning of Koningin van Krottegem te organiseren.”

Kanshebbers

“De kandidaten zijn alle gewezen winnaars, al waren ze niet verplicht. Uiteindelijk zijn er vier mensen die zich kandidaat gesteld hebben en de komende weken campagne voeren om de stem van de Krottegemnaar te winnen.” Het gaat om Joselito Gheerardijn (winnaar 2011), Dominique Vandepoele (2012), Antino Gunst (2015) en Jackie Vandermeersch (2017). “We willen benadrukken dat deze verkiezing in eerste instantie een ludiek evenement is, enkel en alleen met de bedoeling Krottegemse ambiance te creëren en de sociale samenhang in de wijk te bevorderen.”

Bijzonder aan die dag is dat de Krottegemse Ransels die dag Café Breda zullen openhouden. “We houden één dag café in Breda. Het is geen heropening, maar het zal ongetwijfeld voor heel wat inwoners leuk zijn om nog eens een pint te drinken aan de toog”, aldus Frank.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier