Vier feest in een leegstaande fabriek op oudejaarsavond

Jonah Muylle nodigt je op oudejaarsavond uit. (Foto SB) © STEFAAN BEEL
Marlies Maddens
Marlies Maddens Freelance reporter

Dineren in een gezellige huiskamer maar dan zonder dat er zich ook maar één iemand om de afwas moet bekommeren? Het kan tijdens SLOOP #17. In een leegstaande loods werden huiskamers ingericht en jij kunt die afhuren.

In de loods achter tuincentrum Aveve wordt op oudejaar een stevig feestje gevierd. SLOOP #17 richt de leegstaande bureaus in tot gezellige huiskamers om te dineren en achteraf wordt er gevierd in de fuifzaal. Het feest vindt plaats in het failliete metaalbedrijf Parts & Components (P&C) achter het tuincentrum Aveve. Het ging in 2012 over de kop en staat al vijf jaar leeg. Maar niet op oudejaarsavond, want dan is er SLOOP #17, een heel bijzonder eindejaarsfeest. Parketvloer, een gezellige sofa met kussens, sfeervolle verlichting en hier en daar een sanseveria, je waant je zo in je eigen woonkamer. Vzw De Schaduw heeft de bureaus omgebouwd tot huiselijke woonkamers, die je kan afhuren om samen met vrienden en familie gezellig eindejaar te vieren. Na het diner komen alle gasten uit de verschillende kamers samen in de fuifzaal om af te tellen naar het nieuwe jaar.

Alles voorzien

“Groepen vanaf acht personen kunnen een huiskamer huren, kleinere gezelschappen krijgen een plaats in de grote eetzaal en wie enkel wil komen feesten, kan vanaf 23 uur aansluiten”, schetst organisator Jonah Muylle het concept. Er staat een culinaire feestmaaltijd op het menu, geserveerd door traiteur Ma Kwizien. “Wie inschrijft, hoeft zich geen zorgen te maken over de perfect gedekte tafel, het ontvangen van de gasten of de opkuis achteraf. Wij zorgen voor alles.” Jonah is samen met Peter van café Moustache dj van dienst.

Point Final

Jonah is niet aan zijn proefstuk toe. Van 2003 tot 2015 organiseerde hij Point Final op oudejaar. “De all-in formule leidde in bepaalde kringen tot overmatig drankgebruik. Daar kwamen wel eens problemen van, waardoor ik besloot om ermee te stoppen. Vorig jaar heb ik voor het eerst in jaren gewoon met vrienden en familie gevierd.” Maar toen kreeg hij eerder dit jaar de P&C-site ter beschikking voor de organisatie van theaterproject Dogville en zag hij mogelijkheden. “Een vriend van mij kwam eigenlijk met het idee van SLOOP #17 en ik vond het meteen geweldig.”

Tickets kosten 125 euro per persoon. Wie enkel naar het feest wil komen, betaalt 30 euro, inclusief drankkaart en hapjes.

www.deschaduw-hetsacrament.be

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier