Vier Ardooise teams naar de 100 kilometer

(foto JCR)
Redactie KW

Op zaterdag 9 februari zal het centrum van Ardooie ingenomen worden door naar schatting duizend lopers, joggers en wandelaars voor de tweede Urban Run tegen kanker. Om alles in goede banen te leiden, staan honderd vrijwilligers klaar.

Vorig jaar bracht de Urban Run 10.000 euro op. “Wij moeten 2.500 euro neertellen om met één team te starten in de 100 kilometer. Door het succes van vorig jaar kunnen wij deze keer zonder problemen vier teams afvaardigen uit Ardooie”, zegt Siegfried Feys van team Lucrèse.

Tijdens de wedstrijd van 24 maart loopt de eerste deelnemer veertig kilometer. Na tien kilometer vervoegt de tweede loper hem voor nog dertig kilometer. En zo haken ook de lopers voor de twintig en de tien kilometer in. De Ardooise lopers voor de veertig zijn Siegfried Feys, Nele Debusschere, Annelies Ver Eecke en Davy Spiessens. Voor de dertig noteren we Tom Oosterlynck, Debbie De Backer, Jan Van de Straeten en Robrecht De Deygere. Twintig kilometer zijn de klus voor Heleen Feys, Ine Vancoillie, Nele Maeseele en Kimara Goethals. En dan zijn er nog de lopers voor de tien en dat zijn Laurien Feys, Wouter Verbrugghe, James Verhaeghe en Heidi De Deygere.

Maar, vooraleer het zo ver is wordt de Ardooise run hier afgewerkt op 9 februari. Een eerbetoon aan iedereen die met kanker geconfronteerd werd. De start en de aankomst voor deze urban loop is aan de gebouwen van de Boomgaard en het IHK Zowel kinderen als volwassenen kunnen deelnemen. De Kids-run start om 15 uur met de kinderen uit de kleuterafdelingen en de eerste twee leerjaren. Om 15.20 uur komen de kinderen uit het derde, vierde, vijfde en zesde jaar aan de beurt voor een run op het schooldomein. Om 16 uur is iedereen welkom aan de startlijn voor de Urban Run waarbij ronden van circa vier kilometer worden gelopen. Je kunt het ook wat rustiger aan doen met de urban walk waarbij eveneens ronden van vier kilometer op het menu staan. Om deel te nemen wordt een vrije bijdrage gevraagd die integraal dient om bij te dragen tot het kankeronderzoek. Voorinschrijvingen kunnen gebeuren op de facebook pagina van team Lucrèce of via gvbdeboomgaard.be en ihka.be. Inschrijven is noodzakelijk.

(JM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier