VIDEO Zwevend object boven Brugge en deelgemeenten zorgt voor opschudding

Het zwevende object oogde behoorlijk groot. © TLG
Redactie KW

Heel wat inwoners van Sint-Kruis en Assebroek keken maandagavond vreemd op. Een zwart, zwevend object passeerde boven de Brugse deelgemeenten.

Een bezorgde bewoner verwittigde de politie, maar al snel bleek dat het om een ‘ballon’ van de Triënnale ging. Het zwevende object oogde behoorlijk groot. Heel wat inwoners zagen het dan ook boven hun huizen passeren. “Ik merkte het voor het eerst ter hoogte van de Ring aan Assebroek op”, zegt een vrouw. “Ik heb het tot in Sint-Kruis gevolgd. Op een gegeven moment hing het echt hoog in de lucht. Wat het precies was? Geen idee, het zag eruit als een gigantische zak in parachutestof.” Ook in Sijsele passeerde het ding.

Bezorgde burgers

Bij de politie van Brugge kwam maandagavond ook een telefoontje binnen van een bezorgde burger die het had opgemerkt. Die vreesde dat het vliegverkeer naar Oostende erdoor in de war zou kunnen geraken.

De politie ging kijken en gaat er terecht van uit dat het om een ballon gaat. “Er was op de Markt een evenement van de Triënnale. Wellicht is daar een ballon gaan vliegen. Of we die ballon gevolgd hebben om daar zeker van te zijn? Neen, maar wij gaan ervan uit dat het om een ballon gaat. Dat had dan ook weinig zin.”

Er was op de Markt een evenement van de Triënnale.
Er was op de Markt een evenement van de Triënnale.© TLG

Die redenering van de politie klopt, want even voordien was er op de Markt inderdaad sprake van twee grote, zwarte ballonnen. Die werden wellicht allebei opgelaten in het teken van de Triënnale. Het gaat om een project van de Argentijnse kunstenaar Tomás Saraceno: Bruges Aerocene Tower. Hij droomt van een toekomst met vliegende steden die energieneutraal zweven op zonne- en windenergie. De ‘ballonnen zijn prototypes. Hij laat ze de lucht in en laat ze filmen.

(TLG)

Verschillende meldingen bij UFO-meldpunt

Het Belgisch UFO-meldpunt kreeg maandagavond een aantal UFO-meldingen met bijhorend foto- en videomateriaal over het object. “Op deze beelden is een merkwaardig donker object te zien dat lijkt rond te tollen in de lucht. Door dit gedrag kregen de getuigen de indruk dat het object constant van vorm veranderde. Er werd geen geluid opgemerkt”, aldus een persmededeling.

“Momenteel vermoeden we dat het hier gaat om een stuk donkerkleurige plastic of een ballon (type Mylar). Het onderzoek naar de ontvangen meldingen is op dit moment nog steeds lopende. We zijn nog op zoek naar bijkomende getuigenissen van dit schouwspel. Deze mensen mogen zich steeds wenden tot het meldingsformulier van onze website: http://ufomeldpunt.be/UFOmelden.html“, aldus nog Frederick Delaere, coördinatorBelgisch UFO-meldpunt.

Al lijkt het object intussen geïdentificeerd te zijn…

https://www.youtube.com/watch?v=xZaMaC6ev1Y

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier