Het was een buur die een brandgeur opmerkte en uit het raam keek. Toen sloegen de vlammen al uit de woning. De brandweer kwam massaal ter plaatse.

Hun eerst bezorgdheid was het naast gelegen tankstation, dat op enkele meters van het brandende woonhuis ligt, te vrijwaren. Wat ook lukte. Het woonhuis zelf was toen al verloren en men kon niet anders dan de woning gecontroleerd laten uitbranden.

Het is niet meteen duidelijk of er iemand in het huis aanwezig was. Volgens buren waren de rolluiken al een paar dagen naar beneden. En hadden ze niemand meer opgemerkt. Het nablussen duurde nog een hele tijd. Het zal pas bij daglicht duidelijk zijn hoe groot de schade is.

© JVM

Reactie Annick Vermeulen, burgemeester Zedelgem

"We beseffen dat er nipt een grote ramp vermeden is. Ik mag er niet aan denken wat er kon gebeurd zijn moest het tankstation ook vuur gevat hebben. We hebben veel te danken aan de alerte buurjongen die onmiddellijk de brandweer gebeld heeft. De brandweer was zeer snel aanwezig met verschillende korpsen en had de brand redelijk snel onder controle. Er was ook niemand aanwezig in de woning. De bewoners waren nog maar recentelijk verhuisd."

"Ik werd omstreeks 2.20 uur opgeroepen en vertrok samen met mijn man direct naar de Groenestraat. Ik vertrok wel met een bang hartje, want als dat tankstation vuur vatte, was dat een ramp geweest. Gelukkig zat de wind in de andere richting, waardoor de vlammen niet in de richting van het tankstation waaiden. Omstreeks 5.30 uur ben ik terug naar huis gekeerd."

"Alle diensten (politie, brandweer en gemeentediensten) hebben uitstekend werd geleverd. Aangezien de brand snel onder controle was, werd niemand geëvacueerd. We hebben uit voorzorg wel de gas en elektriciteit aan de ene kant van de Groenestraat afgesloten. Ik hoop dat die mensen snel terug gas en elektriciteit hebben."

(JVM/TR)