VIDEO Tribune van sportstadion langs Rijksweg in Izegem krijgt de genadestoot

Een grote hydraulische sloophamer gaat het bekende gebouw te lijf. © Frank
Redactie KW

De tribune van het sportstadion langs de Rijksweg in Izegem krijgt de genadestoot. Een grote hydraulische sloophamer gaat het bekende gebouw te lijf. In de plaats komt een nieuwe kleinere tribune, voor atletiek- en American footbalwedstrijden. Het eigenlijke voetbalveld verhuisde al enkele meters verderop naar nieuwe infrastructuur.

De sloop van de oude tribune hing al een tijdlang in de lucht. Afgelopen week werd de buitenbekleding verwijderd en werd de oude voetbalkantine met de grond gelijk gemaakt. Vrijdagmorgen maakte een hydraulische sloophamer het gebouw helemaal een kopje kleiner. Samen met het rooien van een aantal zieke bomen en het verwijderen van alle andere infrastructuur is de tweede fase van het masterplan sportsite Krekel Zuid helemaal op dreef gekomen.

“De omgeving zal aanvankelijk kaal ogen, maar de bomen worden vervangen”, zegt schepen van Sport Marc Vanlerberghe (SP.A). “Na de werken zal een deel van de site zal niet meer vrij toegankelijk zijn. Dat geldt niet voor de Finse piste: die wordt nog uitgebreid richting site Krekel Noord. Als alles volgens plan verloopt, zouden de werken half september klaar moeten zijn.”

Afscheid genomen met looprondjes

De afbraak van de tribune heeft ook gevolgen voor de atletiekbeoefenaars van bijvoorbeeld Flac (MACI) Izegem. “We hebben met enkele looprondjes onlangs nog afscheid genomen”, zegt Patrick Decoster. “Omdat we er vroeg bij waren, konden we elders tijd en ruimte boeken om te trainen. Ook voor onze meetings kunnen we elders terecht. Het is even puzzelen, maar het is het waard voor wat er in de plaats komt: gloednieuwe accommodatie. Alles zal weer helemaal op punt staan.”

Tijdens de werken schiet ook de atletiekclub in actie. Bovenop hun huidig clublokaal bouwen ze een etage. “Voor binnentrainingen en vergaderingen”, aldus nog Patrick Decoster. De opening zal onder meer gepaard gaan met een pistemarathon.

(MI/video Frank)

https://www.youtube.com/watch?v=q1axJVWvWXQ

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier