VIDEO Sea Life Center laat vijf zeehondjes vrij in zee in Blankenberge

De vrijgelaten zeehondjes snellen naar zee. © Foto TV
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

In Blankenberge zijn zaterdagmorgen vijf zeehondjes vrijgelaten in zee. De diertjes werden de voorbije maanden verzorgd in het Sea Life Center, maar waren nu voldoende gesterkt om weer vrijgelaten te worden.

Blikvanger was Leon, de zeehondenpup die liefst acht maanden in het zeehondenopvangcentrum verbleef. Hij werd binnengebracht op 13 maart met een gebroken onderkaak, veel wormen, nierproblemen en luizen. Zaterdag keerde hij terug naar zee, net als Silou, Otter, Kimeke en Emma.

De familie Sanders laat zeehondenpup Leon vrij.
De familie Sanders laat zeehondenpup Leon vrij.© Foto TV

De vijf zeehondjes werden vrijgelaten door hun adoptieouders. Onder hen ook Tom Van Droogenbroeck en Ina Sanders uit Kortemark, die helaas niet aanwezig konden zijn omdat ze net op weekend waren. De ouders, broer en schoonzus van Ina, afkomstig van Koekelare en Ichtegem, kwamen de honneurs waarnemen. “Tom adopteerde Leon als geschenk voor Ina bij haar bevalling”, vertellen ze. “Het was trouwens al de tweede keer dat ze dat deden. Tom is dan ook een echte dierenvriend, hij zou zelfs geen spin kwaad doen.”

De familie Sanders uit Koekelare.
De familie Sanders uit Koekelare.© Foto TV

Het zeehondenopvangcentrum laat jaarlijks zo’n twintig zeehondenpups los in zee. Vorig jaar waren het er uitzonderlijk veel: 41. De pups worden ter adoptie aangeboden om de kosten van de verzorging te kunnen dragen. Een zeehondenpup adopteren kost 500 euro.

(TV)

Dit zeehondje had een duwtje nodig om zijn kooitje te verlaten.
Dit zeehondje had een duwtje nodig om zijn kooitje te verlaten.© Foto TV

https://www.youtube.com/watch?v=KlIj2wJzOs8

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier