VIDEO Op bezoek in het eerste huisje van plastieken plezier

© (Foto CLL)
Redactie KW

Met Erotopia is Menen een nieuwe handelszaak rijker. Een unieke handelszaak zo blijkt, want naast een aanbod van lingerie en erotische speeltjes, kun je bij Erotopia terecht voor levensechte sexpoppen. Uniek in Vlaanderen want enkele van die poppen doen ook dienst als testexemplaar en synthetisch meisje van plezier.

Een van de talrijke voordelen die we als journalist hebben, is dat we heel wat zaken mogen uitproberen. Als liefhebber van het vrouwelijk schoon zei ik dan ook niet “neen” toen de vraag kwam om het eerste huisje van plastieken plezier in Vlaanderen te gaan bekijken.

Het oudste beroep ter wereld, laat ons even heel eerlijk zijn, heeft nog steeds iets mystieks over zich heen. Als man willen we het misschien niet allemaal proberen maar we stellen er ons op zijn minst vragen bij. Hoe, waarom en hoeveel? Het zijn de dingen die ons zo meteen te binnen schieten. Om antwoorden te vinden moeten we het proberen maar daar is die verdomde drempelvrees…

VIDEO Op bezoek in het eerste huisje van plastieken plezier
© (Foto CLL)

Het moet één van de argumenten zijn geweest die Rica Dobbelaere aan het denken hebben gezet. “Ik ben 17 jaar aan de slag geweest als consulente voor erotische homeparties en heb nadien nog een sauna gehad”. De Meense onderneemster is alvast geen nieuwkomer in de wereld van de erotische wonderen en had al snel in de smiezen dat er in België iets ontbrak. “Ik zag een reportage op TV en levensechte poppen kwamen in beeld, niet van die opblaasdingen maar poppen die nagenoeg echt waren” gaat Rica verder. “Ik twijfelde geen seconde en ben meteen uit de startblokken geschoten. Voor ik het wist hadden we een pand gekocht en stonden de poppen in de etalage”.

Snoepwinkel van vroeger

In volle centrum Menen, op het kruispunt van de Ostenstraat en de Poedermagazijnstraat, pootte Rica er het allereerste bordeel met sexpoppen in Vlaanderen neer. “Het idee erachter is simpel”, zegt ze. “We verkopen ook die poppen maar die zijn best wel prijzig. We dachten dat kopers ze eerst wel eens wilden proberen en dus boden we die dienst aan. Ondertussen is het een fulltime bezigheid geworden”.

VIDEO Op bezoek in het eerste huisje van plastieken plezier
© (Foto CLL)

In het gebouw, dat in onze kindertijd dienst deed als snoepwinkeltje, kunnen snoepers dus nog steeds terecht. “Ze kunnen een half uur of een uur reserveren met een pop naar keuze of de klanten kunnen zelfs voor een trio gaan. We hebben voor elk wat wils: slank of iets voller, blank of zwart en goed voorzien of wat kleiner gebouwd. De poppen zijn voorzien van speciale cilinders die alles een zo realistisch mogelijk gevoel geven en alles wordt nadien steeds compleet gereinigd en ontsmet”.

Het eerste wat opvalt wanneer men de voordeur voorbij komt, is dat er geen ranzige sfeer hangt. Stijlvol en rustgevend met een warme verlichting en twee schaars geklede dames die je opwachten. Siliconen dames wel, die niet echt bewegen maar er angstaanjagend realistisch uitzien. “Heel veel mannen hebben schrik om op echte vrouwen af te stappen, laat staan om te flirten. Zo’n pop biedt voor hen een oplossing“. Met kennis van spreken maakt Rica me wegwijs in mijn eerste date met een synthetische dame. “Natuurlijk komt het merendeel van de klanten naar hier omdat ze hun wildste fantasieën kunnen uitwerken, fantasieën die zich bijna allemaal rond de achteringang afspelen, als je begrijpt wat ik wil zeggen. Onze poppen kunnen tegen een stootje en kunnen zich in alle mogelijke standjes buigen”.

Op kamertemperatuur

In volle opwelling, meegezogen in het heetst van de strijd, geef ik een droge klets op de billen van de siliconen dame. Ik schrik van het realisme, mocht het niet zijn van koude temperatuur van het materiaal had ik niet eens door dat het valse billen waren. “Wanneer iemand een sessie reserveert, zorgen we natuurlijk dat de pop eerst op kamertemperatuur is”. De snelheid waarmee Rica onze verwondering beantwoordt toont aan dat ik niet de eerste ben die hiervan opschrikt. “Het gebruik van glijmiddel hoort er natuurlijk ook bij, want een pop gaat niet vanzelf nat worden“, grapt ze nog.

VIDEO Op bezoek in het eerste huisje van plastieken plezier
© (Foto CLL)

Richting kamer dus, waar alles voorzien is om het voor de bezoeker zo aangenaam mogelijk te maken. Handdoeken, een ruim bed, een TV met de betere natuurfilm en de pop natuurlijk. Lucky me, ik kan aan de slag met 3 gewillige exemplaren die allen beschikken over solide troeven. Tot in de kleinste details zijn de poppen afgewerkt, inclusief tepels en schaamlippen met de overheerlijke imperfecties die erbij horen. Terwijl ik het mezelf gemakkelijk maak, kan ik niet aan de verleiding weerstaan. Ik knijp overal eens in, ik voel overal eens aan en de hersenen draaien overuren. Dan neemt het gezond verstand het opnieuw over, het realisme waarmee de poppen zijn gemaakt zorgt er ook voor dat het geheel een snuifje ‘scheef gaan’ met zich meebrengt en laat ik de siliconen voor wat ze zijn.

De nood om even te rollebollen met de synthetische dames is er nog niet maar het lijkt er inderdaad op dat Rica met haar huisje van plezier het letterlijke en figuurlijke gat in de markt heeft gevonden. Het verlagen van de drempelvrees voor mannen die zich alles behalve comfortabel voelen in bijzijn van een vrouw. Misschien kan het in bepaalde gevallen een verborgen Don Juan laten ontwaken.

“Klein detail nog”, sluit Rica af. “We beschikken ook over een discrete zijdeur. Niemand hoeft te weten dat je hier op bezoek bent geweest”.

https://www.youtube.com/watch?v=T00VxmPe9sg

Wie zelf op ontdekking wenst te gaan, kan terecht bij Erotopia, Poedermagazijnstraat 107 in Menen. Meer info is terug te vinden op de gelijknamige facebook pagina en de website www.mitiendadolls.com

(CLL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier