VIDEO - Motorcrosser Jason uit Pittem wil als eerste ter wereld stunten met zijspan

08/02/19 om 07:15 - Bijgewerkt om 11:57

Een wereldprimeur. Voor minder gaat Jason Van Daele uit Pittem niet. De voormalige zijspanmotorcrosskampioen wil als allereerste ter wereld een spectaculaire stunt uithalen met een zijspan. "Iedereen zegt dat het onmogelijk is, maar ik wil hen het tegendeel bewijzen", klinkt het ambitieus. Samen met de Nederlandse 'bakkenist' Robbie Bax wil hij zo snel mogelijk de geschiedenisboeken in.

Sinds een goeie week circuleert er op sociale media een spectaculair filmpje waarin Jason Van Daele en zijn Nederlandse kompaan Robbie Bax aanstalten maken om met een zijspanmotor een halsbrekende stunt uit te halen. En dat zou een absolute wereldprimeur zijn, want niemand waagde zich ooit aan een dergelijke onderneming. "Klopt", knikt Jason (28), beroepshalve een zelfstandig dakwerker. "Werkelijk iedereen in de motorcrosswereld zegt dat het onmogelijk is om met een zijspanmotor stunts uit te halen, maar wij willen het tegendeel bewijzen."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!