VIDEO – Motorcrosser Jason uit Pittem wil als eerste ter wereld stunten met zijspan

Jason Van Daele aan het oefenen op een verlaten bedrijventerrein: "Robbie Bax is een naam als een klok in het wereldje en erg ervaren. We gaan samen de uitdaging aan." © Stijn Vanoverbeke
Philippe Verhaest

Een wereldprimeur. Voor minder gaat Jason Van Daele uit Pittem niet. De voormalige zijspanmotorcrosskampioen wil als allereerste ter wereld een spectaculaire stunt uithalen met een zijspan. “Iedereen zegt dat het onmogelijk is, maar ik wil hen het tegendeel bewijzen”, klinkt het ambitieus. Samen met de Nederlandse ‘bakkenist’ Robbie Bax wil hij zo snel mogelijk de geschiedenisboeken in.

Sinds een goeie week circuleert er op sociale media een spectaculair filmpje waarin Jason Van Daele en zijn Nederlandse kompaan Robbie Bax aanstalten maken om met een zijspanmotor een halsbrekende stunt uit te halen. En dat zou een absolute wereldprimeur zijn, want niemand waagde zich ooit aan een dergelijke onderneming. “Klopt”, knikt Jason (28), beroepshalve een zelfstandig dakwerker. “Werkelijk iedereen in de motorcrosswereld zegt dat het onmogelijk is om met een zijspanmotor stunts uit te halen, maar wij willen het tegendeel bewijzen.”

(Lees verder onder de video)

https://www.youtube.com/watch?v=hCTbAcwj4o8

Europees kampioen

De man, die met zijn zwangere vriendin Kimberly Willems en hun 2,5 jaar jonge dochtertje Juna in het landelijke Pittem woont, heeft zijn strepen in de motorcrosswereld al meer dan verdiend. “Eigenlijk is het mijn broer Marvin Van Daele die bij mij het vuur aan de lont stak. Hij acteerde als solomotorcrosser 15 jaar op het allerhoogste niveau en streed onder meer tegen Stefan Everts en Joël Smets. Op mijn vijftiende heb ik ook de stap gezet.”

Werkelijk iedereen in de motorcrosswereld zegt dat het onmogelijk is om met een zijspanmotor stunts uit te halen, maar wij willen het tegendeel bewijzen

Ook Jason zelf deed het allesbehalve slecht. “Ik werd op mijn negentiende Belgisch kampioen bij de junioren van de MCLB, maar een hardnekkige blessure zette me in 2011 noodgedwongen aan de kant. Datzelfde jaar nog overtuigde een sponsor me om mijn kans te wagen in het zijspancircuit. Dat is iets minder belastend en ik zou er dus minder vatbaar voor blessures zijn.”

Die overstap legde Jason geen windeieren: bij zijn eerste wedstrijd stond hij meteen al op het podium en in 2011 nam hij deel aan het WK zijspan, dat toen in Genk werd georganiseerd. “Ik werd er opgemerkt en raakte geselecteerd voor het Belgische team en daar werd ik zelfs Europees kampioen mee.”

Jason Van Daele:
Jason Van Daele: “Sowieso wordt het een absolute primeur. We willen de wereld met verstomming slaan.”© Wouter Meeus

Sinds drie jaar is Jason echter gestopt met competitiemotorcross. “Een arbeidsongeval aan mijn elleboog deed me die beslissing nemen. Met spijt in het hart, maar zo loopt het leven nu eenmaal. De microbe heeft me echter nooit helemaal losgelaten. Ik speelde al een hele tijd met het idee om ooit een stunt uit te halen met een zijspanmotor. Waarom? Het is nog nooit gedaan. Stuntende solocrossers zie je bij wijze van spreken elke dag, maar een zijspan met een piloot en bakkenist (passagier die in de zijspan staat, red.) die in de lucht iets opzienbarends neerzetten, dat is volledig nieuw.”

Alleen het landen vergt nog wat oefening. En dat is uiteraard het allerbelangrijkste van dit hele project

In het motorcrosscircuit leeft het idee dat stunts met een zijspan onmogelijk zijn. “Dat komt omdat je met drie zwaartepunten zit waar je rekening mee moet houden. Landen is enorm moeilijk, maar ik wil aantonen dat het wél kan. Toen de dokter me in augustus 2018 groen licht gaf om na mijn arbeidsongeval weer op de motorfiets te kruipen, ben ik meteen in actie geschoten. De competitie laat ik links liggen, maar in het stuntwereldje wil ik iets neerzetten.

Jason ging meteen op zoek naar gelijkgestemde zielen en klopte onder andere aan bij de Amsterdamse firma BigAirBag. “Zij maken gigantische airbags voor stunts en valbeveiliging. Ze hadden meteen oren naar mijn verhaal. Dankzij hen heb ik nu een airbag van 15 op 25 meter om te trainen. Ook een producent van energiefrisdranken toont al interesse in ons verhaal.”

Zelf schans gelast

De rest van de benodigdheden heeft Jason zelf vervaardigd. “Een meterslange schans om onze aanloop te nemen, heb ik eigenhandig in elkaar gelast. En de zijspan had ik al in mijn bezit. Het enige wat ik nog te kort had, was een bakkenist die even gek was als ik“, glimlacht hij. Die vond Jason in Nederland. “Robbie Bax is een naam als een klok in het wereldje en erg ervaren. We gaan samen de uitdaging aan.”

Jason Van Daele.
Jason Van Daele.© Wouter Meeus

In het weekend van 19 en 20 januari stond een eerste intensieve oefensessie op de agenda. “Daarvoor kunnen we terecht op een verlaten bedrijventerrein hier in de buurt, waar we ver van de bewoonde wereld – en in alle veiligheid – kunnen trainen. Welke stunt we uiteindelijk tot een goed einde willen brengen, weten we nog niet. Er liggen een pak opties op tafel, maar die beslissing moeten we nog nemen. Sowieso wordt het een absolute primeur. We willen de wereld met verstomming slaan.”

Ervaring te koop

Na twee dagen trainen zitten Jason en Robbie op schema. “Alleen het landen vergt nog wat oefening. En dat is uiteraard het allerbelangrijkste van dit hele project. De komende weken willen we daar verder aan werken, al zijn we afhankelijk van de weergoden. Enkel bij droog weer kunnen we de motor op.”

Eigenlijk is dit hele avontuur gebaseerd op pure wiskunde en meetkunde. We laten niks aan het toeval over

Gevaarlijk zijn de stunts niet, zegt Jason. “Ik heb 13 jaar ervaring als motorcrosser en weet perfect wat ik doe. Meer nog, een jaar WK-wedstrijden afwerken is waarschijnlijk gevaarlijker. Dan begeef je je tussen andere motorcrossers en kan er altijd wel iets gebeuren. Nu heb ik letterlijk alles zelf in de hand. We gaan ook niet over één nacht ijs. Elke trainingssessie nemen we integraal op en die beelden analyseren we nadien tot op de bodem. Ieder detail rekenen we uit. Eigenlijk is dit hele avontuur gebaseerd op pure wiskunde en meetkunde. We laten niks aan het toeval over. Zelfs wanneer ik op de motor zelf zit, ben ik aan het rekenen. Welke hoek moet ik nemen, welke snelheid is perfect… Op basis van al die gegevens, wil ik ook de ideale zijspanmotor voor stuntwerk creëren. We stellen onze machine beetje bij beetje bij.”

Tweede kindje

Eenmaal op de motor heeft Jason allesbehalve last van angst. “Ik heb zelfs geen zenuwen”, grijnst hij. “We houden met elk risico rekening en beveiligen ons zo goed mogelijk. Voor we van start gaan, hijsen we ons in een stevig harnas. Ik wil er zeker geen blessure aan overhouden. Als zelfstandige moet ik ook aan mijn zaak denken en in april bevalt mijn vriendin van ons tweede kindje. Dat speelt uiteraard mee.”

Wanneer Jason en Robbie de stunt willen ondernemen, is nog niet duidelijk. “Liefst zo snel mogelijk, maar pas wanneer we elk aspect voor de volle honderd procent beheersen – en dat gaat van de eerste stoot gas tot de perfecte landing – zullen we de sprong ook effectief wagen. En als het ons lukt, iets waar ik persoonlijk niet aan twijfel, zal ik even weg van de wereld zijn.”

Nitro Circus

Stiekem droomt Jason ervan om zijn toekomstige stunts aan een groot publiek te kunnen presenteren. “Als Nitro Circus (een show met extreme sporten, red.) nog eens in ons land neerstrijkt, zou het fantastisch zijn dat ik daar als gast mijn ding kan doen”, glundert hij. “Ik krijg nu al vanuit alle mogelijke hoeken van de wereld reactie op mijn ambitie. Nu wil ik die ook waarmaken.”