VIDEO Man van slachtoffer aanslag New York: "Had ik haar maar nog even kunnen spreken"

22/12/17 om 14:23 - Bijgewerkt om 14:24

In het VTM Nieuws reageerde Alexander Naessens voor het eerst nadat zijn echtgenote Ann-Laure Decadt omkwam bij een aanslag in New York.

VIDEO Man van slachtoffer aanslag New York: "Had ik haar maar nog even kunnen spreken"

Op 31 oktober werd Ann-Laure Decadt, een moeder van twee jonge kinderen uit Oostnieuwkerke, het slachtoffer van een terroristische aanslag in New York. Sayfullo Saipov reed toen met een gehuurde pick-up in op voetgangers en fietsers. Ann-Laure, die samen met haar moeder en zussen op citytrip was, overleefde het niet. In een de VTM Nieuws-reeks 'dit was 2017' doet haar partner Alexander Naessens voor één keer zijn verhaal. "Ze was vertrokken met haar twee zussen en haar mama om de reis van haar leven te maken", vertelt hij. "Toen ik telefoon kreeg, stortte mijn wereld in. Ik kon het bijna niet geloven. Had ik haar maar nog even aan de lijn kunnen hebben, dat ik nog kon zeggen dat ik haar graag zag."

Negatieve gevoelens voor de dader heeft Alexander naar eigen zeggen niet. "Mijn verdriet is te groot om ook nog wraakgevoelens te kunnen voelen. Maar ik denk dat we net niet zwart-wit mogen denken over bepaalde bevolkingsgroepen. Mijn vrouw zou dat ook zo gewild hebben." De volledige reportage ziet u hieronder.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!