VIDEO Lichttunnel in Adolf Buylstraat wordt blikvanger van de Oostendse winter

23/10/17 om 15:26 - Bijgewerkt om 15:39

Nadat eerder al bekend raakte dat je deze winter kan schaatsen op de vijver in het Leopoldpark, pakt Oostende nu uit met een nieuwe blikvanger. Een tunnel van 232.500 lichtjes zal de Adolf Buylstraat overkappen over een lengte van 188 meter. Dagelijks zullen er vier spectaculaire shows te zien zijn.

VIDEO Lichttunnel in Adolf Buylstraat wordt blikvanger van de Oostendse winter

Zo zal de Adolf Buylstraat er vanaf 15 december uitzien. © Repro GLO

Dat de stad Oostende al langer wil inzetten op seizoensverbreding - mensen naar de stad lokken ook buiten de zomer - is bekend. Voor de winter trekt de badstad nu alle registers open. Er komt een kerstmarkt met schaatspiste op de vijver in het Leopoldpark, en nu ook een lichttunnel. In de winkelstraat de Adolf Buylstraat komt een lichttunnel die de hele straat zal overkappen. Dit naar voorbeeld van Malaga in Spanje (zie filmpje). Op 15 december komt de kerstman uit Lapland langs om het startschot te geven voor de eerste lichtshow. Daarna zijn er dagelijks vier shows te zien.

Ook shoppen krijgt een upgrade: wie kerstgeschenkjes koopt in Oostende, krijgt daarbij een uniek Oostends cadeaupapier. In het Feest- en Cultuurpaleis zal er een 'inpakbar' zijn waar je je cadeaus kan laten inpakken door specialisten. Verder staat er ook nog een X-Mas Late Night Shopping en het ontsteken van de kerstlichtjes op het programma. Blikvanger daarbij is traditioneel de Mercator, die die jaar weer helemaal feestelijk verlicht zal zijn. Het Huis van de Kerstman staat dit jaar op het Wapenplein. Ook de Christmas Village op het Vissersplein is dit jaar weer van de partij. Nog nieuw is de Montmartre Winter Kick-Off. Na succesvolle edities in de zomer, krijgt dit feest in de Oostendse uitgaansbuurt dus een vervolg in de winter.

(GLO)

Lichttunnel - Winter in Oostende

Deze winter pakken we uit met deze spectaculaire lichttunnel boven de Adolf Buylstraat. 15 december komt de echte kerstman uit Rovaniemi op de startknop drukken. Wie komt er nog kijken?

Geplaatst door Oostende op maandag 23 oktober 2017

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!