VIDEO Kortrijk trekt Global Challenge op gang

03/02/18 om 23:28 - Bijgewerkt op 06/02/18 om 12:05

The Global Challenge, het jongerenuitwisselingsproject tussen Stad Kortrijk en de Noord-Zuidraad met het Filipijnse Cebu City, is gestart met een volledig vernieuwd concept. Bij deze vierde editie ligt de focus meer op duurzaamheid.

VIDEO Kortrijk trekt Global Challenge op gang

Het project voor jongeren tussen 16 en 23 jaar draait rond de globale doelstellingen rond duurzaamheid, klimaat, ontwikkeling, honger en armoede. "Het project bestaat uit verschillende stappen, van lokaal tot internationaal niveau. Eerst spelen ze als kick-off in het stadhuis een stadsspel waarbij ze puzzels en raadsels moeten oplossen en oefeningen doen om uit het stadhuis te geraken", duidt Kobe Corne van de Noord-Zuidraad. "Daarna zijn er nog spelen in het centrum van de stad."

"Op die manier leren de jongeren elkaar beter kennen. Ze ontdekken ook de uitdagingen waar de wereld voor staat en of ze interesse genoeg hebben om verder het project uit te doen", zegt projectbegeleider Sarah ben Chikha.

Internationale uitwisseling

Een tweede stap is de lokale actie die start vanaf 17 februari. "Daar leren ze de realiteit rond de doelstellingen. Ze leren daar ook hoe ze zelf acties kunnen ondernemen en evenementen organiseren." Op zaterdagmorgen zijn er tweewekelijkse activiteiten in Pand.A. Deze periode loopt tot september 2018. Daarna volgt de voorbereiding van de Jeepney Tour, een internationaleuitwisseling met jongeren uit de Filipijnen. "We organiseren een bezoek van Filipijnse jongeren aan Kortrijk in april/mei 2019, en gaan zelf drie weken naar Cebu City, de zusterstad van Kortrijk, in de vakantie van 2019", aldus Sarah.

(PVH - foto/video TV)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!