VIDEO Kortrijk Drumt doet de Broeltorens daveren

01/07/18 om 22:08 - Bijgewerkt op 02/07/18 om 11:09

Zondagnamiddag kwamen ruim 2.000 toeschouwers afgezakt naar de Leieboorden om 300 drummers aan het werk te zien tijdens de tweede editie van Kortrijk Drumt.

VIDEO Kortrijk Drumt doet de Broeltorens daveren

Kortrijk Drumt is een initiatief van drummer Gino Kesteloot, zijn vrouw Mieke Cuypers, copain Steve Carette en zijn vrouw Cindy Frey in samenwerking met Matty Verschelden van Drumschool Drumsonly. "We hebben een jaar en drie maand aan het project gewerkt. We zijn blij dat we aan de Leieboorden mogen staan en zeer tevreden met de massale opkomst", aldus Gino, die zijn kompanen en drummers bedankte voor de inzet.

"Achter elke sterke man staat er een sterke - zelfs sterkere - vrouw", vult Mieke Cuypers knipogend aan. Zij staat in voor de administratie en coördinatie van het evenement met net geen 300 drummers, tussen de 5 en 71 jaar oud.

Onder hen papa Joni Decoene en zoon Tyson (10). "Al van zijn vierde jaar zaagde hij om drums te mogen leren. Hij mocht en ik ben hem gevolgd met de lessen. Hij drumt wel al een jaar langer dan ik. Zijn drum staat thuis en dat is verleidelijk om er eens op te tokkelen. Bij de eerste editie kreeg ik constant kippenvel", verklapt Joni. "Ik drum zeer graag en Gino is een goede drumleraar. Hij is niet streng", aldus Tyson. "Ik kreeg les van Thomas. Het is leuk om met papa samen te spelen."

VIDEO Kortrijk Drumt doet de Broeltorens daveren

Ube (10) en broertje Iro (6) speelden samen, gesteund door mama Sophie en papa Arne Defever, die de technische kant bekijkt. "Ik ben gebeten door de muziek en de techniek die erbij hoort. In bijberoep ben ik dj. Het is een uit de hand gelopen hobby." Iro vond het een beetje veel lawaai maar amuseerde zich. "Ik speel al twee jaren drum en krijg les van Henri en Marnix. Dat is best leuk", vult Ube aan. Het evenement, dat begon met een half uur vertraging, bracht een medley die begon met een majestueus O Fortuna uit Carmina Burana, gevolgd door hits van Queen, Kiss, David Bowie en zelfs Rammstein. Kortrijk drumde voor vzw Het Ventiel, die mensen met jongdementie begeleidt.

(PVH - foto's/video TVK)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!