VIDEO: Kinderen laten Izegemse Vrijheidsboom oplichten

Redactie KW

Met het aansteken van de duizenden lichtjes van de Vrijheidsboom op de Melkmarkt is de eindejaarsverlichting in Izegem ingezet. Sinterklaas kreeg zoals de jongste jaren het geval is, de kans om de lichtjes aan te steken, maar liet de eer aan de kinderen over.

“Kunnen jullie met jullie handen een hartje maken”, klonk het op de Melkmarkt, die helemaal vol liep. De kinderen antwoordden volmondig ja. Toen de Sint opriep op die manier warmte naar de Vrijheidsboom te stralen, lichtte de boom spontaan op. Het gebeuren was het sluitstuk van een weekend vol Sinterklaas in Izegem. Eerder op de dag en ook zaterdag al was het een drukte van jewelste in kasteel Wallemote, dat ingericht was als Huis van de Sint.

Zondag dan om 18 uur maakte de Sint opnieuw een afspraak aan kasteel Blauwhuis, om samen in stoet naar de Melkmarkt te trekken. Even was er vrees dat de Sint gearresteerd zou zijn door de politie. Maar dat bleek een kwakkel. Want even later bracht diezelfde politie de Sint helemaal tot aan het kasteel. Honderden kinderen wachtten Sinterklaas daar op.

Na het gebeuren op de Melkmarkt maakte de Sint uitgebreid tijd om met de kinderen op de foto te gaan en om hun tekeningen in ontvangst te nemen. Er was ook warme chocolademelk voorhanden. Intussen wachten de kinderen nu in spanning af of de Sint het door hen gevraagde speelgoed effectief zal brengen…

https://www.youtube.com/watch?v=-TGbsnCv-Ao

(MI – foto/video Frank)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier