VIDEO Hein De Cockere wint in Kortrijk het BK dammen

V.l.n.r. Ewa Schalley (2de plaats), Hein De Cockere (1ste plaats), Roland Schalley (3de plaats) en schepen Arne Vandendriessche. © TV
Redactie KW

Vorig weekend konden we vanop de eerste rij de startzetten meemaken van het nationaal kampioenschap dammen in Hostel Groeninghe in Kortrijk. De deelnemers werden tijdens de wedstrijdperioden – 9 dagen lang – afgezonderd om zich optimaal te kunnen concentreren. Zondagavond werd bekendgemaakt dat Hein De Cockere de winnaar van het BK Dammen 2018 is.

Hein mag zich na 9 zenuwslopende dagen een terechte winnaar noemen van het kampioenschap. “Ik heb al 4 titels op 4 jaar mogen binnenhalen in de categorie Rapid en eindige bij mijn laatste deelname aan het BK op de derde plaats. Ik ben blij dat ik dit jaar de beker in ontvangst mag nemen”, besluit Hein. De winnaar heeft al een aantal malen verstek moeten geven voor het BK door werk en studie maar besloot om zich dit jaar toch in te schrijven. Ook zijn partner staat als een blok achter hem. WDC Heule, de damclub van de winnaar, zal wellicht ook tevreden terugblikken op het kampioenschap.

Geen airco en veel stress

“Het kampioenschap is in een goede sfeer verlopen. De locatie was goed gekozen en elke deelnemer kon zich voldoende inleven in het spel. Enige nadeel was de airco die het onverwacht liet afweten en omdat de grote glaspartijen de zon vangen ‘s middags kon het soms broeierig heet worden in de ruimte. Maar al bij al zijn we zeer tevreden over de inzet van elke deelnemer”, besluit Rik Devroe.

https://www.youtube.com/watch?v=ld7xPKwjc1M

(TV – foto/video TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier