VIDEO Explosie in Koekelare blijkt oefening van Brandweerzone Westhoek regio Polder

09/10/18 om 18:34 - Bijgewerkt om 18:58

In een schoolgebouw in Koekelare deed zich een explosie voor. Tenminste, dat was het scenario voor een brandweeroefening.

De zonale dispatching van Brandweerzone Westhoek stuurde de brandweermannen van de post Koekelare onmiddellijk ter plaatse. "Er was sprake heel wat rookontwikkeling en er zouden zich nog slachtoffers in het gebouw bevinden. De officier ter plaatse vroeg om onmiddellijke bijstand."

Daarop kwamen de brandweerposten Kortemark, Leke, Diksmuide en Houthulst-Merkem ter plaatse, net als de medische diensten. Er werd een tankwagencircuit opgestart en een tankwagen werd geplaatst als buffer. In een mum van tijd had de brandweer de vuurhaarden ontdekt en konden de andere ploegen ook op zoek naar de slachtoffers.

Er werden enkele leerlingen geëvacueerd die de weg door het gebouw 'verloren' waren. Zij werden door brandweermannen naar buiten begeleid en opgevangen door het Rode Kruis. "In totaal werden vier slachtoffers van de explosie naar het ziekenhuis gebracht", klinkt het nog.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!