VIDEO Dubbel feest voor supporters op Marktplein Ingelmunster met Rode Duivels & Yves Lampaert

Redactie KW

Supporters hebben keuze te over om te supporteren dezer dagen. In Ingelmunster liep het Marktplein vol voor zowel Belgisch wielerkampioen Yves Lampaert, die er gehuldigd werd, als voor de Rode Duivels, van wie de wedstrijd op groot scherm werd geprojecteerd.

Forza Lampaert! Forza Lampaert! De hele markt zong mee uit volle borst toen de kersverse Belgische wielerkampioen op het podium werd gehuldigd door het gemeentebestuur, supportersclub en sympathisanten.

“Kippenvel bezorgt mij dat”, aldus Lampaert. “Niet alleen door het supportersdorp in Binche dat mij naar de overwinning schreeuwde, maar ook hier op het marktplein, waar die fans ook weer present zijn. Zij bezorgen mij het spreekwoordelijke duwtje in de rug!”

Tussen het BK en de start van de Ronde van Frankrijk heeft Lampaert nog even de tijd om van de Rode Duivels te genieten. “Ik vind dat ze voor winst moeten gaan. Ze moeten uitgaan van hun eigen sterktes en de anderen doen vrezen voor hen”, besloot hij. Voor de supporters had hij nog een verrassing: tijdens de rust liet hij enkele vaten bier aanrukken.

(MI-foto Frank)

https://www.youtube.com/watch?v=D8_Hs–nGGs