VIDEO – By August uit Geluwe werkt toe naar een live perfomance met eerste debuut single TINGE

© Bart Salembier
Tom Vanderghinste
Tom Vanderghinste Medewerker KW

De band van de Geluwenaar Martijn Serlet en Tom Brewaeys, genaamd By August, bracht vandaag hun eerste debuutsingle uit.

https://www.youtube.com/watch?v=tEU5uG2usRk

Ze brengen muziek met een typerend karakter dat omgeven is door melodische elementen die zich ritmisch weten te buigen binnen het geheel. De combinatie tussen de drums en synthesizers zorgen voor een connectie zoals analoog en digitaal elkaar destijds wisten te omarmen.

De band stak vooral heel wat tijd in het zoeken naar een eigen sound voor het project. “We wilden iets met elektronica doen, maar zonder de levendigheid van de echte instrumenten te verliezen. Door een combinatie te maken van onze twee instrumenten kwamen we na maanden van experimenteren stilaan uit op de sound waar we ons beiden konden in vinden”, verwoordt Martijn Serlet het.

Daarnaast wilde de band ook toewerken naar een goede live performance. “We willen ons met dit project vooral focussen op live optredens en het dansbare van onze muziek er zeker in verwerken. We blijven onze basis behouden waar we naartoe gewerkt hebben, maar verwerken er steeds nieuwe elementen in. Deze debuutsingle moet de voorbode hiervan zijn.”

Ondertussen werkt de band verder naar een EP van 4 nummers die de voorloper moet worden van een debuut album. De debuut single TINGE is gratis te beluisteren via Youtube en Soundcloud.

(TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier