VIDEO – Burgemeester Wevelgem klaar voor looptocht van 100 kilometer naar Brussel

© SLW
Redactie KW

8 uur maandagmorgen: een tiental sportievelingen met oranje CD&V T-shirt, in loopuitrusting, huppelen nerveus op en neer op het bordes van het gemeentehuis. Verkiezingskandidaten Jan Seynhaeve (plaats 8 Vlaams parlement) en Kevin Defieuw (tweede opvolger Kamer van Volksvertegenwoordigers) staan klaar voor een looptocht van 100 kilometer richting Brussel waar ze hun strijdpunten symbolisch afleveren bij Wouter Beke.

Enkele van hun strijdpunten: Site Ter Biest moet gevrijwaard worden als een ruimte voor landbouw, groen, natuur en recreatie. Een verdere fusie van politiezones en een verplichte fusie van gemeenten lijkt voor hen geen ideaal toekomstbeeld. En ze vragen zich af of de luchthaven Kortrijk-Wevelgem wel een duidelijke economische meerwaarde op korte, maar vooral ook op lange termijn heeft.

Veel steun kregen ze van medekandidaten en CD&V-sympathisanten. Aan de start en klaar voor de eerste tien kilometer onder meer Hendrik Bogaert, lijsttrekker Kamer, Peter Van Kemzeke, derde plaats Europees Parlement en Helena Verhamme, dertiende opvolger Vlaams Parlement. Lokaal kregen Jan en Kevin steun van schepen Franck Acke. Ook aanwezig, maar niet in looptenue, Hilde Crevits, lijsttrekker Vlaams Parlement, Bercy Slegers, eerste opvolger Kamer en Martine Fourner, derde plaats Vlaams Parlement.

“Het is de bedoeling dat we zoveel mogelijk lopen, we zullen al tevreden zijn als we minimum dertig kilometer van de totale afstand lopend kunnen afleggen”, aldus Jan Seynhaeve. “Zeker de eerste tien kilometer”, vult Kevin Defieuw aan. “Ook de laatste tien waar Peter Van Rompuy ons zal vergezellen. En tussendoor hangen ook andere CD&V-kandidaten wellicht hun wagonnetje aan. Voor een aantal kilometer.”

https://www.youtube.com/watch?v=-1dqQM7fmrw

(SLW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier