VIDEO BMX'ers tonen hun kunnen op Urban Waves in Kortrijk

01/07/18 om 17:52 - Bijgewerkt op 02/07/18 om 11:08

Zaterdag waren JC Tranzit, Evenementenhal Depart en het Urban Sports Park op het Nelson Mandelaplein op Kortrijk Weide het toneel voor het gros van de wereldtop binnen de BMX-wereld.

VIDEO BMX'ers tonen hun kunnen op Urban Waves in Kortrijk

Voor deze vierde editie werd extra de nadruk gelegd op freestyle BMX met de eerste internationale wedstrijd Flatland BMX in ons land. Het kruim van de BMX-wereld was aanwezig: Viki Gomez uit Spanje, de Amerikaan Terry Adams, Fransman Matthias Dandois en de Japanner Uchino Yohei. De gastheer was het Amerikaanse BMX-icoon Scott O'Brien. Barre Neirynck, lesgever bij Transit en meermaals Belgisch kampioen Flatland BMX, verdedigde met zijn collega's de Belgische kleuren.

Urban Waves 4 was meteen het startschot van Zomer op Weide 2018. Dit met demonstraties, shows, initiaties en wedstrijden rond en met nationaal en internationaal talent uit de BMX-wereld en sporttakken zoals skate, step, freerun, longboard en pannavoetbal. Vele tientallen liefhebbers vonden er hun gading. Tezelfdertijd deelde schepen van Jeugd Bert Herrewyn mee dat er een vijfde editie komt. "We kijken ook uit naar leegstaande loodsen, fabrieken of hallen en bestuderen die op de haalbaarheid er oefening- en trainingsinfrastructuur van te maken."

(PVH - foto/video TVK)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!