Vichtse Theatergroep Streven speelt Van Ridder Boudewijn

Dries Velghe, Isabel Coussement, regisseur Koen Lauwereyns (liggend), Hannes Sabbe en Elise Hoste geven het beste van zichzelf in het theaterstuk 'Van Ridder Boudewijn'. © XC
Redactie KW

Op 10, 16 en 17 november speelt de Vichtse theatergroep Streven een nieuw stuk: ‘Van Ridder Boudewijn’. Een tragikomedie geschreven door Mathias Sercu. Het stuk gaat over keuzes maken in het leven.

Het verhaal speelt zich af in de jaren 70, Boudewijn (Dries Velghe) is 10 jaar wanneer hij met zijn zus Linda in het stro ridder en prinses aan het spelen is.

Kiezen en de gevolgen

Op een dag brandt het huis af en Ridder Boudewijn kan zijn zus redden maar sterft kort daarna. Het verhaal maakt dan een sprong in de tijd vele jaren later. Linda (Isabel Coussement) is getrouwd met een derderangs-dj Mirko (Hannes Sabbe). Plots komt een kalverliefde uit het verleden van Mirko opdagen, Suzy (Elise Hoste), met alle gevolgen van dien.

“Het verhaal gaat vooral over kiezen, keuzes maken in het leven en de gevolgen die eraan vasthangen,” vertelt regisseur Koen Lauwereyns (50) uit Ronse. “Het is eigenijk een vrij tragisch verhaal. Linda is de brand uit haar kindertijd nog niet te boven gekomen en haar huwelijk is ook niet alles.”

De toneeltekst werd geschreven door Mathias Sercu, bekend van Buiten De Zone, Flikken en Marsman. Het toneelstuk is veellagig en grappig. Op een onbewaakt moment kan het je ook van je stoel blazen.

10, 16 en 17 november

‘Van Ridder Boudewijn’ wordt opgevoerd in zaal De Stringe op zaterdag 10, vrijdag 16 en zaterdag 17 november telkens om 20 uur. Tickets kosten 9 euro en kunnen via de website gereserveerd worden. (XC)

Info: www.strevenvichte.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier