Vespaclub Oostende en Vespa for Life in de prijzen in Oostenrijk

© JRO
Redactie KW

Tijdens The Alp Days, een jaarlijks Vespatreffen in de Oostenrijkse Alpen, werd door Vespaclub Oostende (VCO) de prijs weggekaapt voor het mooiste logo. Vespa for Life, een vzw opgericht door twee VCO-leden die geld inzamelen voor de Brugse mughelikopter, kregen op hun beurt een sponsoring van 1.000 euro.

Vespaclub Oostende is met 25 van haar leden een van de grotere delegaties tijdens The Alp Days die plaatsvonden van 9 tot 16 juni. ‘We veranderden ons logo vorig jaar in januari”, verduidelijkt VCO-voorzitter Manu Mommerency. “We baseerden ons grotendeels op het oude VCO-logo uit de jaren ’50.”

Het logo plaatst het wapenschild van de stad Oostende in een traditioneel Vespa-tandwiel. Op de achtergrond blauwgroene Noordzeegolven en onder het tandwiel de naam van de stad op een tricolore banner. “Blijkbaar viel ons logo ook bij de jury in Zell am See enorm in de smaak want de concurrentie was met meer dan 220 clubs groot”, aldus de voorzitter.

Mugheli

Ook Marc Dedulle en Michel Boschloos van de Gistelse vzw Vespa for Life blikken tevreden terug op hun deelname aan het treffen. “Er werden drie goede doelen uitgekozen die uit handen van organisator Franz Schmalzi elk een cheque van maar liefst 1.000 euro overhandigd kregen, daar was ook Vespa for Life bij. Dat bedrag wordt integraal doorgestort aan de vzw achter de Brugse mugheli”, vertelt Marc Dedulle.

Het duo vertrok op vrijdag 17 mei voor een rit van 8.000 kilometer door tien verschillende landen. Onder de noemer ‘Vespa for Life’ wil het duo onderweg geld inzamelen voor de mughelikopter. “We hadden voor we onze rit van 8.000 kilometer aanvatten de organisatie van The Alp Days gevraagd of we een flyer met onze actie mochten verdelen via de goodie bag die elke deelnemer krijgt bij het registreren. Franz bleek enige sympathie te koesteren voor onze actie en dat werd beloond met een cheque van 1.000 euro.”

Met onze actie spelen we in op de generositeit en verzamelwoede in de Vespawerled, maar ook op de samenhorigheid van de vele clubs en rijders die we tijdens onze tienlandentocht zouden tegenkomen. Dat die generositeit zo groot zou zijn dat ook de organisatie van een internationaal treffen zijn steentje zou bijdragen, dat konden we ons bij ons vertrek op 17 mei nooit voorstellen”, wil Michel Boschloos nog kwijt.

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier