Verzorger Dries Delbecque staat aan de vooravond van zijn eerste WK veldrijden

02/02/18 om 07:00 - Bijgewerkt op 01/02/18 om 13:00

Dries Delbecque mag dit weekend voor het eerst als verzorger de veldrijders van onze nationale ploeg op het WK 'soigneren'. "Het deed me wel wat toen ik in november van vorig jaar door bondscoach Sven Vanthourenhout gevraagd werd om de periode van het WK vrij te houden. In Valkenburg kan ik nu vanuit de eerste linie werken."

Dries Delbecque (37), uit de Stationsstraat in Deerlijk, is al vele jaren als verzorger actief in het wielrennen. "Mijn vader deed dit ook en was onder meer actief in de periode van Vandenbroucke en Museeuw. Ik heb het als het ware met de paplepel binnengekregen. Zelf heb ik nooit gekoerst maar op een rennersfiets ben ik geregeld te zien in de straten van Deerlijk. Ik ben een Waregemnaar en - hoe eigenaardig dit ook mag klinken - supporter van KV Kortrijk. Ik werk bij Proximus en de liefde om als verzorger bij rennersploegen en nu de nationale ploeg mee te draaien, is een uit de hand gelopen hobby. Ik doe dit heel graag en heb er veel voor over."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!