Verschanste man opgepakt in mannenopvangcentrum in Brugge

© JVM
Redactie KW

Een 46-jarige man heeft zich donderdagavond verschanst in zijn kamer in een mannenopvangcentrum in Brugge. Rond middernacht werd de verdachte ingerekend door het Bijzonder Bijstandsteam van de politie. Dat meldt de lokale politie van Brugge.

De man verbleef al een kleine maand in de mannenopvang van het CAW in de Willemijnendreef. De bewoner had echter te horen gekregen dat hij niet langer kon blijven. Het personeel en andere bewoners kregen bedreigingen naar hun hoofd geslingerd. Enkele messen uit de keuken bleken ook verdwenen. Bovendien had een andere bewoner aan de broeksriem van de verdachte een vuurwapen opgemerkt.

De politie zette het kleine straatje af en ontruimde enkele omliggende woningen. Er werd een ruime perimeter ingesteld en niemand werd verder doorgelaten. De verdachte verschanste zich in zijn kamer en werd pas ruim drie uur later ingerekend. Uiteindelijk bleek hij in het bezit van een bolletjesgeweer en een speelgoedpistool. De verdachte kon gearresteerd worden en werd naar het politiekantoor overgebracht. Over zijn motief is momenteel nog niets duidelijk. Het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge zal nu moeten beslissen of de man voor de onderzoeksrechter geleid wordt.

(JVM/Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier