Verpulvert Brugse Warmathon weer alle records?

© WK
Redactie KW

De uitverkochte derde editie van de Brugse Warmathon voor Music For Life vond donderdag opnieuw plaats in en rond het Minnewaterpark. Nieuw dit jaar was de doortocht langs het Begijnhof. Van daaruit ging het parcours richting Koning Albert I-park en zo via de Minnewaterbrug terug naar af. Er werd gelopen voor duizend goede doelen.

Brandweerman Thomas De Vlaemynck (44) liep niet alleen zelf mee met de Brugse Warmathon, hij kwam ook supporteren voor zijn zoon Raf die deelnam met zijn school Stamina. Thomas is ook voorzitter van de Brugse triatlonclub Lostriamigos. “Mijn zoon doet pas voor de eerste keer mee, maar binnen onze triatlonclub is de Warmathon ondertussen al een traditie. We doen het niet voor de prestatie, maar voor de sfeer en gezelligheid, je komt hier altijd een pak bekend volk tegen”, zegt hij. Gelukkig had de brandweerman uitgerekend vandaag een dagje vrijaf. “Dit is ook een beetje training voor mij, maar dan wel heel op het gemak. Het socializen staat voorop.”

De leerlingen van Stamina.
De leerlingen van Stamina.© WK

Van Stamina, een secundaire school die pas dit jaar van start ging, liepen er 32 leerlingen mee. “Dat is nagenoeg de voltallige school”, zegt leerkracht Nico Savels. “We hebben enkel nog maar een eerste middelbaar.” De leerlingen trainden tijdens hun middagpauze voor de Warmathon. “Het was ook hun idee om deel te nemen, ze zijn dus heel gemotiveerd”, glimlacht Nico.

De dames van Justitiehuis Brugge.
De dames van Justitiehuis Brugge.© WK

Ook de dames van Justitiehuis Brugge zijn van de partij. “We zijn een sportief huis, we doen ook mee aan de campagne Fit@Work en gaan geregeld samen lopen in onze middagpauze. Een gezonde geest in een gezond lichaam“, klinkt het. Tot slot was ook de Lidl op de Brugse Warmathon vertegenwoordigd. “De werksfeer bij Lidl is op zich al super, maar samen gaan lopen scherpt de teamgeest nog wat aan. En ja, er werken bij ons vooral vrouwen in het filiaal.”

(WK)

Ook de Brugse Lidlvestiging was goed vertegenwoordigd.
Ook de Brugse Lidlvestiging was goed vertegenwoordigd.© WK

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier