Vernieuwde speelsite en groene zone op De Ginste in Oostrozebeke officieel geopend

De site schoolomgeving, speelplein en geboortebos is na de heraanleg een stukje Ginste dat mag gezien worden. Op de foto de schepenen Marc Tieberghien en Olivier De Marez. © Foto CLY
Redactie KW

Op vrijdag 18 mei heeft de officiële opening plaats van de vernieuwde speelsite en de groene zone rond de Ginsteschool en de Chirolokalen. Ook het geboortebos werd heraangelegd en er is een wandelpad naar de Grotstraat voorzien.

Al jaren was er vanwege de Ginstenaren vraag naar de heraanleg van de schoolomgeving en opknapbeurt voor het speelpleintje in de omgeving van de Chirolokalen. Een opknapbeurt die jaren op zich liet wachten. Niet dat de gemeente daar geen oren naar had, maar die zag de ingreep iets ruimer. De gemeente wou niet alleen het speelpleintje opknappen, maar een heraanleg van de hele site rond de school en de Ginstezaal realiseren.

Geboortebos

Dat uitstel was meer dan de moeite waard, want nu beschikt De Ginste over een mooie site die best mag gezien worden. “Eigenlijk is de realisatie van de speelsite een combinatie van een heraanleg van de schoolomgeving met speelkoer, die overloopt in een speelweide, en de heraanleg van het vroegere geboortebos. Eigenlijk betreft het een totaal nieuw project volledig in functie van de Chiro en de school zelf“, opent schepen Marc Tieberghien. “Het speelplein is volledig heraangelegd en voorzien van moderne en veilige speeltuigen en sobere groene accenten. Tijdens de schooluren kan de site volledig afgesloten worden, zodat de veiligheid van de kinderen is gegarandeerd. Buiten de schooluren is het een publiek zone voor wandelaars en spelende kinderen. Ook aan de kant van de Grotstraat is nu een ruime parking voorzien voor bezoekers van de speelsite.”

Prijskaartje

Aan het hele project hangt een prijskaartje vast van 430.000 euro. Er werd met de werken gestart op 21 juni 2017. De hele site is ook voorzien van nieuwe riolering, drainage en regenputten. Er werd een nieuwe gasleiding aangelegd naar de Ginstezaal, die straks zal worden verwarmd met aardgas.

Het ontwerp van de hele site is van landschapsarchitect Malengier, die voor een heel sober en onderhoudsvriendelijk project zorgde. Vanaf de heraangelegde site vertrekt ook een wandelpad naar de Vijf Eikenstraat. “Dat de werken pas nu helemaal af zijn, heeft te maken met het natte voorjaar, zodat de beplanting een tijdje moest uitgesteld worden”, besluit schepen van Openbare Werken Olivier De Marez. (CLY)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier