Vernieuwde Kaplotestraat officieel ingewandeld

© NS
Redactie KW

De Kaplotestraat en de omliggende straten werden volledig vernieuwd. De werken zijn af en de straten werden officieel ingehuldigd op donderdag 25 april.

Zo’n drie jaar terug ging het project van start omtrent de herinrichting van de Kaplotestraat, de Zandbergstraat en de Blekrede. Het doel was de straten te vernieuwen met de nodige verlichting en een gescheiden rioleringsstelsel aan te brengen. Dit rioleringsstelsel moet wateroverlast beperken en de waterkwaliteit verhogen.

Bij de herinrichting van de straten kwam de verkeersveiligheid bovenaan het lijstje te staan. Deze werken duurden langer dan voorzien en dit door onvoorziene omstandigheden. Schepen van Openbare Werken Hedwig Kerckhove sprak een welgemeend woordje van dank uit. “De werken duurden wat langer dan voorzien en wij zijn er ons van bewust dat dit voor heel wat last zorgde naar de bewoners toe. Ik wil hen uitdrukkelijk bedanken voor hun begrip en geduld.”

De kosten van de werken bedraagt een totaal bedrag van 1.075.000 euro (exclusief BTW) en werd volledig betaald door de gemeente. Tijdens de bijeenkomst omtrent de officiële opening werd de vernieuwde Kaplotestraat ingestapt met bewoners, burgemeester en schepenen. De harmonie Sint-Cecilia stapte mee en zorgde voor een muzikaal tintje. Nadien werd een glaasje gedronken en geklonken op de prachtige realisatie.

(NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier